Η Μόσχα καταθέτει σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία και τα χημικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Μόσχα καταθέτει σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία και τα χημικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Ρωσία θα καταθέσει σήμερα στον ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος ανταγωνιστικό εκείνου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα προβλέπει τη διεξαγωγή «έρευνας» με τη συμμετοχή του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) μετά τη φερόμενη χημική επίθεση εναντίον Σύρων ανταρτών στην Ντούμα, ανακοίνωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θα καταθέσουμε σήμερα ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο οποίος πρόσθεσε πως η Μόσχα επιθυμεί να συμμετάσχουν στην έρευνα αυτή «ανεξάρτητοι ειδικοί του ΟΑΧΟ».

Για να «εκπληρώσουν οι ερευνητές του ΟΑΧΟ τις υποχρεώσεις τους», πρέπει «απαραίτητα να μεταβούν επιτόπου», συνέχισε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως είπε, οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία και το συριακό καθεστώς είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των ερευνητών του ΟΑΧΟ.

«Δεν μπορούμε πλέον να δώσουμε πίστη στα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται εξ αποστάσεως», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίθεση με αέριο σαρίν εναντίον της συριακής πόλης Χαν Σεϊχούν, που προκάλεσε περισσότερους από 80 θανάτους και την οποία η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της απέδωσαν στο συριακό καθεστώς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να καταθέσουν σήμερα σχέδιο ψηφίσματος που θα προβλέπει τη δημιουργία ενός διεθνούς μηχανισμού έρευνας για την καταφυγή σε χημικά όπλα στη Συρία, αλλά περιέχει «απαράδεκτα στοιχεία» για τη Ρωσία, σύμφωνα με τον ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter