Η Μόσχα θα παραδώσει έως και 25 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Νεπάλ.

Η Μόσχα θα παραδώσει έως και 25 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Νεπάλ.

Η Ρωσία σκοπεύει να παραδώσει έως και 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, του Sputnik V, στο Νεπάλ, ανέφερε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sputnik ο υποδιευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας για την Ασία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ.

“Θέλω να επισημάνω ότι άλλες χώρες στην περιοχή, όπως το Νεπάλ, επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις προμήθειες του ρωσικού εμβολίου. Μια νεπαλέζικη φαρμακευτική εταιρεία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων με βάση την οποία έως και 25 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V θα παραδοθούν στη δημοκρατία των Ιμαλαϊων”, δήλωσε ο Καμπούλοφ.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Πακιστάν για την πιθανή αποστολή δόσεων του ρωσικού εμβολίου και ευελπιστεί ότι η Ισλαμαμπάντ θα προχωρήσει σε αγορά.

Στις 8 Δεκεμβρίου ένας σύμβουλος του πακιστανού πρωθυπουργού, ο Φαϊζάλ Σουλτάν, είχε δηλώσει ότι η χώρα του διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία και την Κίνα για την αγορά των εμβολίων τους.

Σύμφωνα με τον Καμπούλοφ, αφγανικές εταιρείες επίσης συνομιλούν με τους ρώσους εταίρους τους σχετικά με τις συνθήκες και τις ποσότητες μιας πιθανής αγοράς του εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter