Η μουσική σκηνή των ΗΠΑ «πυροβολεί» τον Τραμπ

Η μουσική σκηνή των ΗΠΑ «πυροβολεί» τον Τραμπ

Με ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα κατά του Αμερικανού προέδρου και των ρατσιστών «βάλλουν» τα μεγάλα αστέρια της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ο τελευταίος καλλιτέχνης που τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ από σκηνής είναι ο Έμινεμ. Σε συναυλία του το περασμένο Σάββατο ο Έμινεμ είπε μπροστά στους χιλιάδες θαυμαστές του: «Δεν πρόκειται να σταθώ εδώ και να χρησιμοποιήσω αυτή τη σκηνή για να μιλήσω για πολιτικά και δεν θέλω να προκαλέσω καμία διαμάχη. Γι’ αυτό δεν θα πω ονόματα…. Αλλά αυτόν τον μαλ…κα τον Τραμπ δεν αντέχω!».

Πριν από μερικές ημέρες, το ίδιο επικριτικοί για την ανοχή του Τραμπ στις ρατσιστικές βιαιότητες ήταν και οι καλλιτέχνες στα μουσικά βραβεία του MTV. Μάλιστα οι διοργανωτές κάλεσαν στη σκηνή έναν απόγονο του στρατηγού της Συνομοσπονδίας, Ρόμπερτ Λι (η αποκαθήλωση του αγάλματος του αποτέλεσε την αφορμή για τις επιθέσεις των ρατσιστών στο Σάρλοτσβιλ) και την μητέρα της 30χρονης Χέδερ, η οποία σκοτώθηκε όταν ένας ακροδεξιός έριξε το αυτοκίνητο του πάνω στο πλήθος των αντιρατσιστικών διαδηλωτών.

Ο απόγονος του στρατηγού που θεωρείται είδωλο από τους ρατσιστές στις ΗΠΑ, πάστορας, Ρόμπερτ Ράιτ Λι μαζί με την Σούζαν Μπρο αποκήρυξαν το μίσος και τον ρατσισμό.

«Σήμερα καλώ όλους μας με προνόμιο και δύναμη να απαντήσουμε στο αίτημα του θεού και να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τον ρατσισμό και την λευκή υπεροχή. Μπορούμε να εμπνευστούμε από το Κίνημα ‘’ Black Lives Matter’’, τις γυναίκες που διαδήλωσαν τον Ιανουάριο και ειδικά την Χέδερ Χέιερ, που πέθανε αγωνιζόμενη για τα πιστεύω της στο Σάρλοτσβιλ», ανέφερε ο Ρόμπερτ Ράιτ Λι.

«Μόλις πριν από 15 ημέρες η κόρη μου Χέδερ σκοτώθηκε όταν διαδήλωνε κατά του ρατσισμού. Μου λείπει αλλά ξέρω ότι σήμερα είναι εδώ», είπε η Σούζαν Μπρο.

https://www.youtube.com/watch?v=U-0dwFGvwf0

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter