Η μουσική συνεργασία του Πέτρου Βαγιόπουλου με τους ΣΟΥΑΡέ

Η μουσική συνεργασία του Πέτρου Βαγιόπουλου με τους ΣΟΥΑΡέ

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος γιορτάζει και παρουσιάζει συντροφιά με τους ΣΟΥΑΡέ, το νέο του τραγούδι.

Η συντροφιά ξαναχτυπά και μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού τους «Τροβαδούρος» επανέρχεται με ένα ακόμα εξαιρετικό ανοιχτόκαρδο τραγούδι που έχει τίτλο «Άντε να δούμε που θα βγει», σε μουσική Πέτρου Βαγιόπουλου στίχους Μερόπης Γραμμένου και ερμηνεία των ΣΟΥΑΡέ που ερμηνεύουν και μουσικά με τον χαρακτηριστικό τους ήχο το τραγούδι.

Το τραγούδι «Άντε να δούμε που θα βγει» ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας κόντρα στα όσα όλοι έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μία ακόμα ψηφίδα του ολοκληρωμένου δίσκου της δημιουργικής ομάδας που η κυκλοφορία του θα ακολουθήσει προσεχώς από το Ogdoo Music Group.

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στους πρωταγωνιστές:

ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

-Είχα διαβάσει ότι η Φραγκοσυριανή έχει στην αρχή 11 νότες ίδιες…

«μια-φού-ντω-ση-μια-φλό-γα-έ-χω-μέ-σα…»

Και λέω θα φτιάξω και εγώ ένα τραγούδι που να έχει 12 νότες ίδιες!
Και κάποια στιγμή μου βγήκε το «Α-ΝΤΕ-ΝΑ-ΔΟΥ-ΜΕ-ΠΟΥ-ΘΑ-ΒΓΕΙ-Α-ΝΤΕ-ΝΑ-ΔΟΥ-ΜΕ…» Τελικά.. 13 νότες ίδιες!
Ενώ, όμως, στη Φραγκοσυριανή διατηρείται συνέχεια από κάτω το ίδιο ακόρδο, εγώ – ως πονηρός μαθηματικός – αλλάζω από κάτω τα ακόρδα, οπότε δε φαίνεται το μονότονο της συνεχόμενης εκφοράς της ίδιας νότας!

-Πράγματι, είναι ένα αισιόδοξο τραγούδι που έγινε περίπου μια 10ετία πριν, αλλά έχει διαχρονικότητα, γιατί προβλήματα πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν.
-Η Μερόπη εισέπραξε το μήνυμα της μουσικής και έβαλε επάνω της τον ιδανικό, νομίζω, στίχο.
-Οι Σουαρέ, σαν έτοιμοι από καιρό, θαυμάσιοι μουσικοί και με εξαίρετα φωνητικά, ανέδειξαν μουσική και στίχο.
-Και τούτο το τραγούδι – όπως και το «Καλημέρα» και το «Τροβαδούρος» – είναι από τη συλλογή «Σμίλη», που θα εκδοθεί μέχρι τέλος του χρόνου.
-Θερμές ευχαριστίες στους Δημήτρη Μαρινόπουλο και Ηρακλή Κοντό για τη συμβολή τους και σε όλους, φίλες και φίλους, που βοήθησαν στο videoclip.

Ευχαριστούμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Μαργαρίτη, για την καταληκτική και καταπληκτική συμμέτοχη στο τραγούδι, αλλά και στο κλιπ.

ΜΕΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Εκείνη την εποχή, 11 χρόνια πριν, είχε ήδη αρχίσει ξεκάθαρα να βιώνει η ελληνική κοινωνία έντονες τις συνέπειες της πολιτισμικής και πολιτικής παρακμής των προηγούμενων χρόνων και η οικονομική αβεβαιότητα, αστάθεια κι ανεργία ήταν πια γεγονός.

Μόλις έλαβα τη μουσική, ένιωθα έντονα την ανάγκη να τα εκφράσω όλα αυτά, μαζί και μια τρυφερότητα που ένιωθα πως έκρυβε η μελωδία.
Η τρυφερότητα γέννησε αυτό το «μαζί» ως απάντηση στη μοναξιά και η θετική κι αισιόδοξη ματιά ίσως να ήταν απόρροια από κάποια άλλα επικείμενα γεννητούρια…, αφού τους στίχους ολοκλήρωσα μια μέρα πριν γεννήσω τον πρώτο μου γιο!! Δηλαδή η μια γέννηση μαζί με την άλλη!!

Υπομονή, ελπίδα, συνειδητοποίηση του τι περιμένει τις επόμενες γενιές και διάθεση να παλέψει κανείς, αλλά όχι μόνος…
Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε το «Άντε Να Δούμε Που Θα Βγει» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ: https://orcd.co/antenadoumepouthavgei

Δείτε το Official Music Video που συνοδεύει την κυκλοφορία εδώ:

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter