Η μουτζούρα της Αθήνας έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Μπακογιάννης

Η μουτζούρα της Αθήνας έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Μπακογιάννης

Εν μέσω εορτών που οι εμπορικοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι καταναλωτές –όσοι τουλάχιστον έχουν ακόμη υπόλοιπο στους λογαριασμούς μισθοδοσίας– και λίγο προτού μπει το εκλογικό έτος 2023 βγήκε ο Κώστας Μπακογιάννης που φέρει τον τίτλο του δημάρχου Αθηναίων να μας δηλώσει ότι άλλη μία φορά έκανε κάτι (καλό;) για μας μας χωρίς εμάς.

«Το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας έλαμψε ξανά με την μεγαλύτερη επιχείρηση αντί γκράφιτι που έγινε ποτέ! 15.200 τ.μ επιφανειών και 1.250 ρολά καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκαν.

Η μουτζούρα δεν ταιριάζει στο φως της Αθήνας. #antigraffiti» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter κομπάζοντας για τα έργα του και κρύβοντας το «πείραμα» του Μεγάλου Περίπατου που κόστισε αρχικά 2 εκατ. ευρώ. Προφανώς η τελευταία δράση του δημάρχου και πρωθυπουργικού ανιψιού εντάσσεται στο σχέδιο παρεμβάσεων για την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου, το οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής» έχει φτάσει τα 24,07 εκατ. ευρώ.

Στο βίντεο της ανάρτησης άλλωστε βλέπουμε υπαλλήλους εταιρείας για την αντιγκράφιτι δράση, οι οποίοι φορούν γιλέκα με τον λογότυπο στην πλάτη, κι όχι υπαλλήλους του δήμου. Άλλη μία εφήμερη «δράση» που γίνεται για να ρεύσει χρήμα, καθώς, όπως πολλοί επισημαίνουν κάτω από την ανάρτηση, ανάμεσά τους και συντηρητικοί ψηφοφόροι, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ξαναγεμίσουν γκραφίτι. Τι θα κάνουν; Θα τα αστυνομεύουν με «αστυνομία γκραφίτι»;

Πέρα από αυτό όμως ο σπάταλος δήμαρχος της πρωτεύουσας Κ. Μπακογιάννης είναι συλλέκτης «χορηγιών» και δεν έχει εικόνα τι συμβαίνει στα όρια του δήμου του. Ίσως να είναι καθαρό το Κολωνάκι, αλλά από τα Πατήσια μέχρι το Μεταξουργείο η κατάσταση είναι τραγική σε ορισμένες γειτονιές. Εκεί όπου δεν κυκλοφορούν πολλά μάτια οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι άθλια, τα έργα οδοποιίας ή (κατ’ όνομα) δημοσίων υπηρεσιών δίνουν και παίρνουν αφήνοντας τις λακκούβες ως αδιάψευστους μάρτυρες των ανοιχτών πληγών της μεγαλούπολης. Είναι ο ίδιος η μουτζούρα της πόλης με τον Μεγάλο Περίπατο να χάσκει από τα εγκαταλειμμένα συντρίμμια του τουλάχιστον στην Πανεπιστημίου ενώ στην Ερμού το φράγμα με τις υπερμεγέθεις ζαρντινιέρες να παραμερίζεται προς χάριν της παράνομης στάθμευσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει περπατήσει το κέντρο και το εμπορικό κέντρο της πόλης ινκόγκνιτο ή χωρίς παρατρεχάμενους, και το δείχνει. Αν το έκανε, θα έβλεπε ότι σε πολλά σημεία γίνονται καθημερινά ξεναγήσεις σε τουρίστες οι οποίες δεν αφορούν αρχαία έργα τέχνης αλλά σύγχρονα και εφήμερα, τα γκράφιτι. Είναι κι αυτά σημεία ενδιαφέροντος για αρκετούς επισκέπτες, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρει τον δήμαρχο που θέλει να καταστήσει την Αθήνα προορισμό 12 μηνών τον χρόνο, με ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών κ.λπ. Κρατάει μόνο το δεύτερο, και μάλιστα χωρίς να διδάσκεται από την εμπειρία της Βαρκελώνης, π.χ., χωρίς να κάνει μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αν το έκανε, θα έβλεπε ότι σε έναν μόνο ιστότοπο, ο οποίος απευθύνεται σε Βρετανούς, υπάρχουν επτά ξεναγήσεις σε street art στην Αθήνα μεταξύ άλλων tour για street food, περιπάτους στο κέντρο κ.λπ.

Ο Κ. Μπακογιάννης όμως δεν θέλει αυτούς τους τουρίστες, όπως φαίνεται, αλλά μόνο τους φραγκάτους λευκούς και τους κελεμπιοφόρους σκουρόχρωμους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter