Η μουτζούρα του Μουτζούρη

Η μουτζούρα του Μουτζούρη

Μετά την αποχώρηση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Οταν στη ΝΔ ψήφιζαν δαγκωτό τον Κώστα Μουτζούρη για περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (εις βάρος της επίσημης υποψηφιότητας του κόμματος που ήταν πιο μετριοπαθής) γνώριζαν και τις απόψεις του και ότι το προσφυγικό ήταν ένα πρόβλημα που θα παροξυνόταν το επόμενο διάστημα. 

Επέλεξαν μετά λόγου γνώσεως. Και τώρα τον βλέπουν να πρωταγωνιστεί στις διαμαρτυρίες, να οργανώνει συγκεντρώσεις και πορείες και να τους λέει και χούντα! Η κυβέρνηση στην αρχή αντιμετώπισε το προσφυγικό με ιδεοληψία. Μετά κόπων και βασάνων «συνετίστηκε» από τον επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά και συμφώνησε σε μια πολιτική που ακροβατεί ανάμεσα στην ιδεοληψία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Όμως ο Μουτζούρης μουτζούρωσε τη συμφωνία…

Πόλεμος στον κάμπο

Εξαλλος με τον Μάκη Βορίδη είναι ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος – μιλάμε αν τον πιάσεις από τη μύτη, θα σκάσει. Ο Doctor έμαθε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συγκεντρώνει τα πυρά του Μ. Χαρακόπουλου, αλλά και μερικών άλλων βουλευτών για να λέμε την αλήθεια, επειδή υποψιάζονται ότι κάνει παιχνίδι πίσω από την πλάτη τους και μέσα στις περιφέρειές τους με τους πασοκοκιναλίστες αγροτοσυνδικαλιστές. Το πρόβλημα είναι η άφεση αμαρτιών στους συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου και το νομοσχέδιο Βορίδη για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που έχουν χρεοκοπήσει στους οποίους θα πρέπει να γίνουν κατασχέσεις περιουσίας. Αναγκαία σημείωση: οι συνδικαλιστές κατά βάση προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, οπότε είναι εύλογο το ενδιαφέρον των βουλευτών της ΝΔ από αγροτικούς νομούς.

Οταν το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς κατατέθηκε στη διαβούλευση, παρείχε ασυλία στους συνδικαλιστές για τα χρέη των συνεταιρισμών. Αυτό προκάλεσε την πρώτη ταραχή στη ΝΔ που βλέπει ότι και τα λεφτά «πέταξαν» και κανείς δεν θα πληρώσει. Απαιτήθηκε, λοιπόν, «διόρθωση». Ετσι όταν το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή δεν περιλάμβανε τη διάταξη για την ασυλία των συνδικαλιστών. Τώρα η ταραχή πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, που ξεκίνησε τις παρασκηνιακές πιέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Χαρακόπουλος έμαθε ότι ο Μ. Βορίδης υποσχέθηκε στους συνδικαλιστές ότι θα επαναφέρει την ασυλία! Και ποιος τον ακούει τον παλαιότερο βουλευτή του κάμπου.

Αυτοκράτωρ Βρούτσης!

Ο διάλογος είναι από τα πρακτικά της Βουλής. Η συζήτηση αφορά το ασφαλιστικό, μιλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και διαπιστώνει ότι απουσιάζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Θ. Παφίλης: Κύριε πρόεδρε, κυβέρνηση δεν υπάρχει στην αίθουσα; Εχει πάει στο Καβούρι; Ν. Καραθανασόπουλος (βουλευτής ΚΚΕ): Δεν πειράζει. Εχει πάει να προστατεύσει την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Νικήτας Κακλαμάνης (προεδρεύων): Ούτε στο Καβούρι είναι ούτε πουθενά αλλού. Είναι εκεί όπου και οι αυτοκράτορες ενίοτε πηγαίνουν μόνοι τους για δυο τρία λεπτά.

Θ. Παφίλης: Α, είναι όπως ο Παναγόπουλος…

Ν. Κακλαμάνης: Δηλαδή τι θα έπρεπε να γίνει; Δεν υπάρχει άλλος από το υπουργείο. Ο κ. Μηταράκης έγινε υπουργός. Δεν υπάρχει άλλος από το αρμόδιο υπουργείο. Συνεννόηση τσιμέντο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter