Η Μπακογιάννη «υπερασπίζεται» την αποστολή των 118 ατόμων στον ΟΗΕ το 2006 αλλά και την «παρουσία» του Βαγγέλη Μαρινάκη (Video)

Η Μπακογιάννη «υπερασπίζεται» την αποστολή των 118 ατόμων στον ΟΗΕ το 2006 αλλά και την «παρουσία» του Βαγγέλη Μαρινάκη (Video)

Ο λόγος για την οικογενειοκρατία και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος δεν δίστασε να θέσει ένα σχετικό ερώτημα στην Ντόρα Μπακογιάννη κατά την κοινή τους παρουσίαση, χθες, στον τηλεοπτικό σταθμό, Action24.

Η ερώτηση αφορούσε την πολυμελή αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2006, όπου ανάμεσα στα 118 ονόματα των συμβούλων ήταν τρία ονόματα με το επώνυμο «Μητσοτάκη» (Γεώργιος, Ευτέρπη, Κατερίνα) αλλά και εκείνο του γιου της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστα, αλλά και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Την εποχή εκείνη η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών (15 Φεβρουαρίου 2006 – 7 Οκτωβρίου 2009). 

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από τη Ντόρα Μπακογιάννη να απαντήσει σχετικά με το γεγονός ότι στην αποστολή υπήρχαν 118 άτομα, «διπλάσια σε αριθμό από τη Γαλλία και τετραπλάσια από την Πορτογαλία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, που τότε ήταν 25 χρόνων, η κυρία Μπακογιάννη λέει:

«Όταν είναι απόφοιτος του Harvard και έχει κάνει τις σπουδές που έχει κάνει, τότε ναι, ήταν χρήσιμος και αν είχατε κάνει μια ερώτηση στο υπουργείο θα σας το λέγανε όλοι».

Αναφορικά με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αποστολή, η κ. Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα προήδρευε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κατόρθωσε να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα αραβικά κράτη μαζί με το Ισραήλ προκειμένου να επιχειρηθεί ένας διάλογος που θα έδινε λύση στα μακροχρόνια προβλήματα της Μέσης Ανατολής.

«Ο κ. Μαρινάκης δεν πληρώθηκε από κανέναν. Είχε απλώς μια κάρτα για να παρακολουθήσει εκείνη την ιστορική ημέρα Όπως γνωρίζετε και δεν το έχω κρύψει ποτέ, ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος μου (… )», απάντησε, διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών.

https://vimeo.com/341981152

Στον επίσημο κατάλογο του ΟΗΕ που είχε φέρει στο φως το altsantiri.gr το 2006 εμφανίζεται το σύνολο των προσώπων που αποτελούσαν την πολυμελή ελληνική αποστολή.

Ολόκληρος ο κατάλογος των προσώπων που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή στον ΟΗΕ το 2006, όπως προκύπτει μέσα από τα επίσημα έγγραφα του Οργανισμού, έχει ως εξής:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter