Η Μπέττυ Αρβανίτη μιλάει στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Documento

Η Μπέττυ Αρβανίτη μιλάει στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Documento

Η Μπέττυ Αρβανίτη, η μεγάλη κυρία του θεάτρου, επανέρχεται ύστερα από 20 χρόνια στο έργο του Μπέρνχαρτ «Πριν την αποχώρηση» και μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για το θέατρο, την πολιτική, την ενοχή και την ατιμωρησία.

– Γιάννης Σπανός. Μια αδημοσίευτη συνέντευξη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στον Αντώνη Μποσκοΐτη. Ο Σταμάτης Κραουνάκης αποχαιρετά τον τρίτο μεγάλο της «ομοουσίου τριάδος, Μάνος – Μίκης – Γιάννης (Σπανός)».

– Η τραγουδίστρια των Light in Babylon Μιχάλ Ελία Καμάλ γράφει στο Documento για την πολυπολιτισμική μουσική του γκρουπ από την Πόλη με αφορμή τη συναυλία στο Κύτταρο στις 8 Νοεμβρίου.

– Εικαστικός, σκηνοθέτης, περφόρμερ, αλλά πάνω απ’ όλα έντονα πολιτικοποιημένος, ο Ραμπί Μρουέ έρχεται με το σχήμα Dance on Ensemble στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Συνέντευξη στον Σπύρο Οικόπουλο.

– Με πρωτοβουλία των πανεπιστημίων και πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται αφηγηματική πορεία μνήμης για τους περίπου 50.000 Εβραίους Θεσσαλονικείς που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου των ναζιστών. Η Μαρίνα Αγγελάκη γράφει για την πόλη που αναψηλαφεί το παρελθόν.

– «Η τέχνη της εγκατάλειψης». Πέντε φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση «Abandoned buildings» γράφουν στο Documento για τα έργα τους. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Οικόπουλος.

-Η Ηλέκτρα Ζαργάνη επισκέφθηκε την πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη της Αθήνας που άνοιξε τις πόρτες της στην Κυψέλη από την οργάνωση We Need Books και μίλησε με τον Ναντίρ Νούρι για το προσφυγικό και την ανάγκη να αγκαλιάσουμε τις διαφορετικές ταυτότητες.

– Ο ιδρυτής της ομάδας νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου Βασίλης Κουκαλάνι παρουσιάζει την παράσταση «Το κενό στον φράχτη». Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

– Τα «Καινούργια ρούχα του βασιλιά» μεταφέρονται στη σκηνή του Θεάτρου Αλίκη από τις 9 Νοεμβρίου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μιλάει για την παράσταση στην Αφροδίτη Ερμίδη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter