Η NASA ακύρωσε την πρώτη αποκλειστικά γυναικεία διαστημική αποστολή λόγω έλλειψης … στολών

Η NASA ακύρωσε την πρώτη αποκλειστικά γυναικεία διαστημική αποστολή λόγω έλλειψης … στολών

Στις αρχές Μαρτίου έσκασε η είδηση για την πρώτη στα χρονικά αποστολή στο διάστημα στην οποία θα συμμετείχαν μόνο γυναίκες. Σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος «πάγωσε» την αποστολή υποστηρίζοντας ότι δεν έχει στολές στα κατάλληλα μεγέθη.

Για τις 29 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η αποστολή της NASA, στο πλαίσιο της οποίας οι αστροναύτισσες Κριστίνα Κοχ και Άννα ΜακΚλέιν θα καλούνταν να βγουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να τοποθετήσουν νέες μπαταρίες στα ηλιακά πάνελ του σταθμού. Στο παρελθόν, σε όλες τις αποστολές συμμετείχαν είτε αποκλειστικά άνδρες είτε γυναίκες μαζί με άνδρες.

Τα σχέδια της NASA άλλαξαν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Δευτέρας, 25 Μαρτίου, «εν μέρει» λόγω έλλειψης ενός από τα κομμάτια της στολής. Η Μακ Κλέιν «κατάλαβε στη διάρκεια του πρώτου διαστημικού περιπάτου της ότι το μέγεθος μίντιουμ στο άνω τμήμα της στολής της ταιριάζει καλύτερα». Μόνο ένα τέτοιο κομμάτι μπορεί να ραφτεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Μαρτίου, και θα το φορέσει η Κοχ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent».

Η ΜακΚλέιν έγινε η 13η γυναίκα που «περπάτησε» στο διάστημα την περασμένη εβδομάδα και η Κοχ αναμένεται να γίνει η 14η.

Η πρώτη των πρώτων ήταν η Σοβιετική κοσμοναύτισσα Σβετλάνα Σαβίτσκαγια, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη αποστολή 35 χρόνια πριν. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 500 άτομα έχουν συμμετάσχει σε διαστημικές αποστολές, αλλά μόνο 55 εξ αυτών είναι γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter