«Η ΝΔ δεν αντέχει το τέλος του πελατειακού κράτους»

«Η ΝΔ δεν αντέχει το τέλος του πελατειακού κράτους»

«Η ΝΔ προσπαθεί εκ του πονηρού να αποδομήσει τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων πριν καν αυτή εξελιχθεί. Η αιτία είναι προφανής. Δεν αντέχει το τέλος του πελατειακού κράτους», απαντά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει λόγο για «άλωση του κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καταστρατηγεί συστηματικά τη διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο της επιλογής των Διοικητικών Γραμματέων, των οποίων η θητεία προβλέπεται να λήξει «πολύ μετά την αποχώρηση της παρούσας κυβέρνησης από την εξουσία».

Στην απάντησή του το υπουργείο αφού υπενθυμίζει ότι η διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων θεσπίστηκε με τον Νόμο 4369/16, αποδίδει την αντίδραση στο ότι «είναι τέτοια η απελπισία τους που χάνουν το κράτος – λάφυρο, που καταφεύγουν στην προσφιλή τακτική τους, της λασπολογίας και των αντιφάσεων».

Και συνεχίζει: «Πρώτον, μέχρι πρότινος η ΝΔ μας εγκαλούσε για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Νόμου. Τώρα, μας εγκαλεί γιατί τον εφαρμόζουμε. Ας επιλέξουν: να εφαρμόσουμε τον νόμο ή όχι; Δεύτερον, έχει ακούσει τίποτα η ΝΔ για την ανάγκη συνέχειας της Δημόσιας Διοίκησης; Όπως μέσα από τη θέση του Διοικητικού Γενικού Γραμματέα με ορισμένη θητεία; Με την επιλογή Προϊσταμένων με ορισμένη θητεία κλπ…»

«Τρίτο είναι οι ίδιοι που όχι μόνο τοποθετούσαν με κομματικά κριτήρια Γραμματείς, όταν είχαν την κυβέρνηση, αλλά δε δίσταζαν να αλλάζουν Γραμματείς ακόμη και όταν άλλαζε υπουργός της ίδιας της Κυβέρνησης τους. Τους συνιστούμε, ωστόσο, ψυχραιμία. ‘Αλλωστε, δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, που θα συνεργαστεί με τους νέους Γραμματείς.Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να απολογηθούν στον κομματικό τους στρατό, γιατί επελέγησαν Γραμματείς με διαφανείς διαδικασίες και αντίστοιχα προσόντα αντί για μέλη του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ», καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter