Η ΝΔ «δοκιμάζει» τα νησιά

Η ΝΔ «δοκιμάζει» τα νησιά

Τα τελευταία νέα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών δεν είναι ευοίωνα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδέχτηκε την εισήγηση των πλοιοκτητών για αυξήσεις 7% στα ήδη υπερτιμημένα εισιτήρια, κάτι που θα καταστήσει ακόμη πιο ακριβές τις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Όσον αφορά τους Ελληνες καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, φέτος θα δυσκολευτούν να επιλέξουν τη νησιωτική Ελλάδα για τις διακοπές τους. Τώρα πλέον όλα ακριβαίνουν, με την κάλυψη των καθαρών καυσίμων που υποχρεούνται να χρησιμοποιούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όταν βέβαια οι μισθοί παραμένουν σταθεροί, η ανεργία δεν βαίνει μειούμενη και η μερική απασχόληση αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Και μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη διαδίδει ότι είναι έτοιμη να περικόψει το μεταφορικό ισοδύναμο, ένα μέτρο που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους των νησιών, καθώς επιδιώκει την εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα θαλάσσιας μεταφοράς με το αντίστοιχο κόστος των χερσαίων μεταφορών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει ουσιαστικά με τις δύο αυτές κινήσεις την αποκοπή των νησιών από τον μέσο Έλληνα τουρίστα και την παράδοσή τους στα μεγάλα ξενοδοχειακά και όχι μόνον συμφέροντα, αδιαφορώντας πλήρως για την ανάπτυξη και την ευημερία του ντόπιου πληθυσμού στα νησιά. Είναι κάτι που οι νησιώτες δεν θα πρέπει να αφήσουν να εξελιχθεί, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι η αναγκαστική εγκατάλειψη των νησιών από όσους δεν ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα, τα προσανατολισμένα μάλιστα στο εξωτερικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter