Η ΝΔ «φωνάζει» για τροπολογία που υπερψήφισε το 2018 και επανέφερε στο προσκήνιο τον Μάιο!

Η ΝΔ «φωνάζει» για τροπολογία που υπερψήφισε το 2018 και επανέφερε στο προσκήνιο τον Μάιο!

Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης φαίνεται ότι… αποπροσανατολίζουν την ίδια τη ΝΔ, η οποία έχει αναδείξει ως σκάνδαλο μία τροπολογία την οποία είχε… ψηφίσει το 2018 ως αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα επανέφερε στο προσκήνιο τον περασμένο Μάιο ως ένα από τα μέτρα για την πανδημία.

Η τροπολογία που επικαλείται η ΝΔ και μάλιστα χαρακτηρίζει ως σκανδαλώδη, (υιοθετώντας τους ισχυρισμούς της οικογένειας Κουτσολιούτσου) όσον αφορά ρυθμίσεις που δήθεν ευνοούσαν την εταιρεία Folli Follie, αφορούσε συνολικά τη λειτουργία των duty free και το καθεστώς πώλησης αφορολόγητων ειδών.

Μάλιστα, στην ψηφοφορία για την εν λόγω τροπολογία, η -τότε- αξιωματική αντιπολίτευση είχε δώσει τη θετική της ψήφο, μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (νυν ΚΙΝΑΛ), το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι με την εν λόγω τροπολογία: «Δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε
περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες μεθοριακές περιοχές, ήτοι
χερσαία σύνορα προς τρίτες χώρες, όπου λειτουργούν τα καταστήματα
αφορολόγητων ειδών, καθώς προσφέρεται εργασία στους κατοίκους αυτών».

Παράλληλα, η κυβέρνηση… μάλλον λησμονεί ότι τον περασμένο Μάιο είχε δημοσιευθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τον τίτλο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας
του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», που προέβλεπε μεταξύ άλλων, αναστολή των διατάξεων για τη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιστρατεύει λάσπη και συκοφαντίες

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση – απάντηση στις
κατηγορίες της ΝΔ για παρακώλυση ελέγχου στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και εξαπολύει λάσπη και συκοφαντίες, υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά πως: «Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της Folli Follie».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η τροπολογία που επικαλείται η ΝΔ δεν αφορά τις διαδικασίες ελέγχου της πολύκροτης υπόθεσης αλλά στο καθεστώς πώλησης αφορολόγητων ειδών.

«Η ΝΔ έκανε δηλαδή ακριβώς αυτό, το οποίο είχε υπερψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και το οποίο προσπαθεί σήμερα να εμφανίσει ως δήθεν σκάνδαλο», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η ΝΔ μπροστά στον πανικό της για άλλη μια φορά επιστρατεύει λάσπη και συκοφαντίες. Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της folli-follie.

Η τροπολογία την οποία «ανακάλυψε» η ΝΔ, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης. Αφορά στη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συγκεκριμένα στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών. Ακριβώς για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τροπολογία είχε υπερψηφιστεί το 2018 τόσο από τη ΝΔ όσο και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλά ως κυβέρνηση στις 29 Μαΐου 2020, ακριβώς δύο χρόνια μετά, με το νόμο της 4690/2020 που κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, προέβλεπε νέα παράταση ως το τέλος του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών από καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Η ΝΔ έκανε δηλαδή ακριβώς αυτό, το οποίο είχε υπερψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και το οποίο προσπαθεί σήμερα να εμφανίσει ως δήθεν σκάνδαλο.

Καλούμε τη ΝΔ να συνέλθει και να σταματήσει να εξευτελίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην προσπάθειά της να βρει αντιπερισπασμούς για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα, τη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση.

«Η ΝΔ πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη»

Σε νέα του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις για το «εάν έκανε κάποιο νταραβέρι», όπως σημειώνεται, «όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγει τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη», υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει τον πανικό της.

Αναλυτικά:

Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Αντί λοιπόν η Ν.Δ., το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, να συνεχίζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ας απαντήσει: Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;

Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και αυτούς και τον πανικό τους για τα αδιέξοδα στην πανδημία και την οικονομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter