Η ΝΔ καίγεται για το σκάνδαλο Novartis

Η ΝΔ καίγεται για το σκάνδαλο Novartis

Εξουσιάζουν, δολοπλοκούν, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν, απειλούν, άρα υπάρχουν.

Τα έργα και οι ημέρες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική επιτροπή ορίζουν τη φιλοσοφία του κακού στη δημόσια ζωή του τόπου. Είναι εμφανής ο εκνευρισμός λόγω της εξέλιξης του σκανδάλου Novartis. Δεν τους βγαίνει το παραμύθι της δήθεν σκευωρίας, που με λυσσαλέα εμμονή προσπαθούν να επιβάλουν μέσω της προανακριτικής επιτροπής. Βλέπουν ότι το παιχνίδι που έστησαν τους γυρίζει μπούμερανγκ.

Δεν είναι μόνο ότι δεν προκύπτει από πουθενά παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, όπως προσπαθεί να παρουσιάσει η επιχείρηση συγκάλυψης στην οποία πρωτοστατούν. Είναι και ότι, παρά τις δικές τους απροκάλυπτες παρεμβάσεις, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη συνεχίζει το έργο της κόντρα σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis – και φυσικά των ευθυνών των δικών τους ανθρώπων που ελέγχονται. Γι’ αυτό τον λόγο κάνουν τα πάντα για να καταλύσουν κάθε λογική κράτους δικαίου.

Το θέατρο του παραλόγου, που έστησαν με τη συνδρομή και των φιλικών προς αυτούς Μέσων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αυτές τις μέρες. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έγιναν εισαγγελικότεροι του εισαγγελέως και διέταξαν τη βίαιη προσαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis – για να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, όπως ξεκάθαρα πια ομολογούν. Δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους στο ότι η ομολογία τους τούτη αντίκειται σε κάθε νομική διάταξη της ελληνικής και ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Κατώτεροι των περιστάσεων και του ρόλου που τους αναθέτει το σύνταγμα, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ και οι βουλευτές της εξίσου κυβερνητικής μειοψηφίας του ΚΙΝΑΛ παίζουν τον ρόλο του μπαλαντέρ σε μια στημένη παρτίδα όπου τα κόμματά τους δίνουν τα ρέστα τους. Ή μάλλον, ζητούν και τα ρέστα.

Οποτε τους βολεύει είναι πολιτικοί που προδικάζουν τη δήθεν «σκευωρία» κι όποτε τους βολεύει είναι εισαγγελείς που επιχειρούν να διελευκάνουν μια υπόθεση. Ως πολιτικοί μεροληπτούν και καλούν μάρτυρες τους Τζανακόπουλο – Πολάκη για να τους αποκλείσουν τεχνηέντως από τη σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής. Ως εισαγγελείς αποφασίζουν πώς θα εξεταστεί ένας μάρτυρας που προστατεύεται από τη Δικαιοσύνη. Μονά ζυγά δικά τους. Ομως το σύνταγμα δεν ορίζει τη δικαστική λειτουργία μιας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για να βρουν την ευκαιρία όσοι έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη να την ελέγξουν κατά το δοκούν. Το σύνταγμα ορίζει τη διάκριση των εξουσιών. Δεν δίνει προανακριτικό ρόλο στους βουλευτές για να παίρνουν τη θέση των εισαγγελέων όποτε δεν τους συμφέρουν οι αντίστοιχες έρευνες. Το σύνταγμα δεν παρέχει δικαστικές εξουσίες στους βουλευτές για να παραβαίνουν τον νόμο, καταργώντας το καθεστώς προστασίας μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος όπως είναι θεσμοθετημένο και κατοχυρωμένο από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την πρώτη στιγμή σαφής ως προς αυτό: ό,τι λέει ο νόμος. Οχι ό,τι καπνίσει στο επιτελικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη!

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δήλωσαν ότι θέλουν «face to face» εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Ουδέν ψευδέστερον. Το μόνο που τους νοιάζει –και όλες τους οι μεθοδεύσεις προς αυτό στοχεύουν– είναι να αποκαλύψουν την ταυτότητα των μαρτύρων. Για να τους αφαιρέσουν έτσι την προστασία που τους παρέχει το κράτος, στέλνοντας μήνυμα προς όποιον αποπειραθεί στο μέλλον να καταγγείλει ένα σκάνδαλο να μην το διανοηθεί καν γιατί θα «μαρτυρήσει». Συγκάλυψη σκανδάλου μέσω αποκάλυψης μαρτύρων. Αυτές είναι μέθοδοι της μαφίας, όχι της δημοκρατίας.

Κι όποιος πιστεύει ότι ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων είναι τακτική «κουκούλας», ας ρωτήσει τους μάρτυρες που σχετίζονται με την υπόθεση «Noor 1» να μας πουν από εκεί που είναι πώς το έζησαν. Κι ας σταματήσει πια η ΝΔ με τα όσα ανερυθρίαστα λέει περί «κουκούλας». Στην Ιστορία και τη συλλογική μνήμη του λαού τις κουκούλες φορούσαν οι φασίστες, οι δωσίλογοι και οι συνεργάτες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, οι οποίοι κατέδιδαν αληθινούς πατριώτες και δημοκράτες αγωνιστές. Δεν είναι κουκουλοφόροι οι πολίτες που προστατεύονται από τον νόμο και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτό για όσους έχουν μπερδέψει τους μάρτυρες με τους ιερομάρτυρες…

Για άλλη μια φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι καίγεται για το σκάνδαλο Novartis. Θέλει να το συγκαλύψει, όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών της, αλλά επιπλέον διότι στο σκάνδαλο Novartis αποκαλύπτεται η κουλτούρα χρεοκοπίας με την οποία πολιτεύτηκε διαχρονικά το παλαιό κομματικό σύστημα. Είναι η ίδια κουλτούρα που ανασύρει ξανά η σημερινή κυβέρνηση, προτάσσοντας τις επιθυμίες μιας ολιγαρχίας πάνω στο σώμα της κοινωνίας.

Στο «εξουσιάζω, άρα υπάρχω» της ΝΔ, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Οι κατηγορούμενοι γίνονται κατήγοροι, οι φαύλοι κουνάνε το δάχτυλο, οι αμετροεπείς δίνουν το μέτρο, οι ψεύτες μιλάνε για αλήθεια, οι πλούσιοι υπερασπίζονται τους φτωχούς, η βία και η ανομία περνιούνται για κανονικότητα, το μαύρο γίνεται άσπρο. Για να μπορούν όσοι διαχρονικά φοράνε «κουκούλα» σ’ αυτό τον τόπο να συνεχίσουν ανενόχλητοι να παριστάνουν τους δημοκράτες, να καρπώνονται τον πλούτο της χώρας και να κρατούν στο περιθώριο τους αληθινούς αγωνιστές, αυτούς που παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον κι όχι για το συμφέρον των εκλεκτών του επιτελικού παρακράτους.

Οι μάρτυρες δεν θα σπάσουν, όσο κι αν προσπαθούν οι μπετοναρισμένοι αρμοί της εξουσίας. Αυτοί άρχισαν ήδη να ραγίζουν…

Η Δώρα Αυγέρη είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter