Η ΝΔ καπηλεύεται μια τραγωδία

Η ΝΔ καπηλεύεται μια τραγωδία

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η Νέα Δημοκρατία προσπαθώντας παράλληλα να καθορίσει την ατζέντα των ΜΜΕ αποφεύγοντας τις μεγάλες αποτυχίες της.

Μπορεί η οικονομία να πηγαίνει στα βράχια, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βλέπουν τα εισοδήματα να μειώνονται ή να μηδενίζονται, η Ευρώπη να εννοεί την «αλληλεγγύη» για το πλήγμα του κορονοϊού ως ευκαιρία νέων μνημονίων, αλλά η ΝΔ βγάζει από την ντουλάπα χιλιοπαιγμένες πολιτικές.

Εννοείται πως αποφεύγει να πει για τις μεγάλες γκάφες ή τις εσκεμμένες ταξικές επιλογές, στην Εξωτερική Πολιτική, το Μεταναστευτικό, την Οικονομία που οι δείκτες έπεφταν προ κορονοϊού, την επιδότηση της ανεργίας και την έμμεση στήριξη των απολύσεων…

Τώρα «βγάζοντα»ς την τραγωδία στο Μάτι προσπαθεί και πάλι να αλλάξει την ατζέντα γιατί ακόμα και οι μπουλντόζες στο ελληνικό πήγαν για πλάνα, όχι για ουσία.

Η ίδια απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ πως «τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι δεν είναι αντιπερισπασμός», μόνον που ξεχνάν να πει στην ανακοίνωσή της:

Α. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019, χαρακτήρισε «διαφορετική» την πυρκαγιά στο Μάτι και την απέδωσε σε «ακραία καιρικά φαινόμενα, απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής».

Β. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχρισε ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι και τον οποίον είχε αποπέμψει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες.

Γ. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίο είχε προηγουμένως καταγγείλει με σφοδρότητα.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να θέλει να καθορίζει την ατζέντα των ΜΜΕ αλλά σίγουρα και τα ερωτήματα παραμένουν και ο κόσμος δεν τους πιστεύει…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter