Η ΝΔ καταστρέφει το ΕΣΥ για να σώσει την ιδιωτική Υγεία

Η ΝΔ καταστρέφει το ΕΣΥ για να σώσει την ιδιωτική Υγεία

Το έχουμε γράψει πολλές φορές από το documentonews.gr και από το Documento.

Οι λειτουργοί της δημόσιας Υγείας αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι από τα βασικά θεμέλια που κρατούν την κοινωνία όρθια. Αυτά τα θεμέλια προσπαθεί όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία η Δεξιά να τα υποσκάψει.

Τις ίδιες ιδέες διαλαλούσε προεκλογικά, τις ίδιες εφαρμόζει και τώρα που έγινε κυβέρνηση. Τα ποσά που έχει στη διάθεσή της για την υποστήριξη του ΕΣΥ είναι τεράστια. Τόσο από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που για τον σκοπό αυτό ουσιαστικά κατήργησε το σύμφωνο σταθερότητας, όσο και από κονδύλια της κεντρικής κυβέρνησης, για να μην πούμε βέβαια για τα 35 δισ. ευρώ που άφησε σαν μαξιλάρι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεπής στην ιδεολογία της ιδιωτικοποίησης οποιασδήποτε κρατικής κοινωνικής παροχής βρίσκει ακόμη και σήμερα τα παραθυράκια εκείνα που ενισχύουν την ιδιωτική υγεία και τους διαφόρους, δικούς της πάντα, κλινικάρχες.

Έφτασε την Τρίτη να περάσει ΠΝΠ με την οποία ο ΕΟΠΥΥ δίνει διπλάσια αποζημίωση στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Τους δίνουν €1600 ευρώ ημερησίως από €800 που ήταν μέχρι τώρα.

Δεν δίνει μάσκες, γάντια και ειδικές στολές προστασίας στους νοσοκομειακούς ιατρούς. Οι διαμαρτυρίες και καταγγελίες είναι καθημερινές.

Προστατεύει τα ιδιωτικά νοσοκομεία διευκολύνοντάς τα να αρνούνται πιθανά κρούσματα κορονοϊού που διοχετεύονται όλα στα δημόσια, τα οποία μη έχοντας την αναγκαία υποδομή σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Και ακόμα δεν είμαστε στο peak της πανδημίας στη χώρα μας.

Πολλά από τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να διαθέσει, τα διοχετεύει εντέχνως στον ιδιωτικό τομέα, στηρίζοντάς τον να βγει από την κρίση αλώβητος.

Σε αντίθεση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας που επιθυμεί να εξέλθει από αυτή τη λαίλαπα κατεστραμμένο.

Ακόμα και σε αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σκέπτεται τους ελάχιστους και όχι τους πολίτες. Κάνει πολυδάπανες καμπάνιες προς τους πολίτες για να υπερισχύσει το Εμείς έναντι του Εγώ, αλλά για τον εαυτό της εντέχνως κρατάει το Υπερεγώ.

Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά γιατί δεν πρέπει να ξανακυβερνήσει τη χώρα, καθώς η πορεία που ακολουθεί μας στέλνει σε ένα νέο πολύ σκληρότερο μνημόνιο. Κάποια στιγμή επιτέλους αυτές οι νοοτροπίες και πρακτικές θα πρέπει να ληφθούν υπόψην από τον ελληνικό λαό.  

documentonews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter