Η ΝΔ κατηγορεί προειδοποιητικά τον Βούτση για κοινοβουλευτική εκτροπή

Η ΝΔ κατηγορεί προειδοποιητικά τον Βούτση για κοινοβουλευτική εκτροπή

Την κατηγορία της κοινοβουλευτικής εκτροπής απηύθυνε προειδοποιητικά στον πρόεδρο της Βουλής ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, για το ενδεχόμενο που ο Ν. Βούτσης επιμείνει στον ορισμό του Σπ. Δανέλλη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Επιμένουμε ότι για τις κενές θέσεις στην Επιτροπή πρέπει να γίνει κλήρωση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του προέδρου της Βουλής σχετικά με αυτό το θέμα ή επιμονή του στον ορισμό του κ. Δανέλλη στην Επιτροπή θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή» είπε ο κ. Τσιάρας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι ανεξάρτητοι βουλευτές εκπροσωπούνται από τον Δ. Καμμένο και τον Σπ. Λυκούδη στην εν λόγω Επιτροπή που αριθμεί συνολικά 55 βουλευτές. Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και πολιτικός εταίρος του Τ. Μπαλτάκου είχε οριστεί εξ αρχής ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ ο Σπ. Δανέλλης τοποθετήθηκε σήμερα μετά από απόφαση του Ν. Βούτση.

Επίσης, πιθανό θεωρείται η ανεξαρτητοποίηση του Θ. Θεοχαρόπουλου από τη Κ.Ο. της ΔΗΣΥ να μειώσει τους εκπροσώπους του κόμματος της Φ. Γεννηματά στη συγκεκριμένη Επιτροπή από 4 σε 3. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση ενός ακόμα ανεξάρτητου βουλευτή στην Επιτροπή, ο οποίος ενδεχομένως να τοποθετηθεί μετά από κλήρωση μεταξύ των υπόλοιπων ανεξάρτητων βουλευτών.

Συνολικά, ο αριθμός των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή ανέρχεται σε 55. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από 27 βουλευτές, η ΝΔ από 14, η ΔΗΣΥ από 4 (σ.σ. χωρίς διαγραφή Θ. Θεοχαρόπουλου), το ΚΚΕ από 3, η Χ.Α. από 3, η Ένωση Κεντρώων από 1, οι ΑΝΕΛ από 1 και 2 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter