Η ΝΔ μας θέλει στη δεκαετία του ’60

Η ΝΔ μας θέλει στη  δεκαετία του ’60

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες προχωρούν μπροστά. Με πισωγυρίσματα αλλά η κατεύθυνση δεν αλλάζει. Όλες; Όχι βέβαια. Από τις εκλογές του Ιουλίου και μετά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βαλθεί να γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη δεκαετία του ’60, μπορεί και του ’50.

Η αρχή έγινε με την λεγόμενη «εκκαθάριση» των Εξαρχείων, επιχείρηση η οποία άρχισε λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, εκτοξεύτηκε στα ύψη στις πορείες του Πολυτεχνείου και της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου με το ξεγύμνωνα κοριτσιών και αγοριών χωρίς λόγο και αιτία, έτσι επειδή δεν άρεσε το πρόσωπό τους στους άνδρες των ΜΑΤ και κατέληξε με την πολιτική εντολή Χρυσοχοΐδη προς την ΕΛΑΣ, που «κάρφωσε» αστυνομικός διευθυντής σε ομάδα κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των κρουσμάτων ληστειών και ναρκωτικών, ότι πρέπει «να παταχθεί πρώτα το πολιτικό έγκλημα και μετά το κοινωνικό».

Ακολούθησαν η εισβολή ανδρών των ΜΑΤ χωρίς παρουσία εισαγγελέα σε σπίτι γνωστού σκηνοθέτη, ο τραμπουκισμός μελών του 18 Άνω από αστυνομικούς, οι έρευνες και οι ξυλοδαρμοί ανύποπτων πολιτών.

Είχε προηγηθεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ο ξυλοδαρμός των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, η πρόθεση για αλλαγή των βιβλίων σε Γυμνάσια και Λύκεια, επαναφορά των προτύπων σχολείων στη δημόσια εκπαίδευση και οι συμπράξεις των Πανεπιστημίων με τον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα σταμάτησε η χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, ουσιαστικά η αφαίρεση της δυνατότητας να δεχτού ιατρική και υγειονομική περίθαλψη, η θεσμοθέτηση των κλειστού τύπου καταυλισμών, το σφράγισμα σχολείων στο οποίο διέμεναν προσωρινά.

Όλα αυτά μέσα σε έξι μήνες, εν μέσω ρατσιστικών δηλώσεων υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεντρώσεων ακροδεξιών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος κατά των προσφύγων και των μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και ενώ κάτι ακουγόταν από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζονται στους σταθμούς του Μετρό, οι αφίσες κατά των αμβλώσεων.

Κατευθείαν διακτίνιση στη δεκαετία του ’50. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στόχο να γυρίσει τον χρόνο στην Ελλάδα 60 χρόνια πίσω. Με τα κουρεμένα μαλλιά των αγοριών και τις ποδιές των κοριτσιών στα σχολεία, με το κατηχητικό και τους παπάδες να ελέγχουν την κοινωνική ζωή των παιδιών, την απαγόρευση κυκλοφορίας των μαθητών μετά τις 6 το απόγευμα, τον ξυλοδαρμό όσων βλέπουν ακατάλληλα έργα.

Ε, όχι αυτό το πισωγύρισμα δεν θα το αφήσει να εξελιχθεί ο ελληνικός λαός. Η ελληνική Δεξιά της ΕΡΕ και της ΕΚΟΦ δεν θα αναστηθεί επειδή η Νέα Δημοκρατία έστριψε το τιμόνι προς την ακροδεξιά.

Η αντίσταση από τον δημοκρατικό λαό, ανεξάρτητα παρατάξεων, είναι η μόνη διέξοδος. Και αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή η κυβέρνηση θέλει να μας οδηγήσει στον Μεσαίωνα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter