Η ΝΔ ομολογεί ότι υπουργοί της έχουν ψευδή πόθεν έσχες;

Η ΝΔ ομολογεί ότι υπουργοί της έχουν ψευδή πόθεν έσχες;

Τα αυγά και τα πασχάλια έχουν χάσει στην Πειραιώς εξαιτίας του καραμπινάτου σκανδάλου με τα πρωθυπουργικά πόθεν έσχες. Η ΝΔ διέψευσε τον εαυτό της κάνοντας επίθεση στη σύζυγο του Παύλου Πολάκη για ένα δηλωμένο μπλοκάκι και παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι πρωτοκλασάτοι υπουργοί και βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν πρόβλημα με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης.

«Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής; Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου;» σημειώνει στην τελευταία της ανακοίνωση για τον πρώην αν. υπουργό Υγείας η Πειραιώς μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής πόθεν έσχες, Αθ. Μπούρα, που δικαιώνει πλήρως τον Π. Πολάκη.

Ακόμα κι αν θεωρηθεί ήσσονος σημασίας ότι κατηγόρησαν για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες τον Π. Πολάκη ενώ το τακτικό μέλος της ΝΔ στην Επιτροπή είχε υπερψηφίσει την αρχειοθέτηση της δήλωσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η εξής αντίφαση: στον κατάλογο που βρισκόταν το όνομα του αν. τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, εντοπίζονται δεκάδες ονόματα βουλευτών και υπουργών. Λόγου χάρη, του Κων. Καραμανλή. Ως εκ τούτου, εγείρεται το ερώτημα: μήπως η ΝΔ θεωρεί παραβάτες τους υπουργούς και τους βουλευτές της; Γιατί αν έχει πρόβλημα η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το ίδιο θα ισχύει και για τα στελέχη της συμπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη πρόβλεψη για την οποία ελέγχθηκε ο Π. Πολάκης προστέθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και γι΄ αυτό ξεκίνησε αναδρομικός έλεγχος προκειμένου να δηλωθούν στοιχεία τα οποία στο παρελθόν δεν ζητούνταν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το κόμμα που προκειμένου να βρει επικοινωνιακό αντίβαρο για τις πομπές του πρωθυπουργού, ενοχοποιεί ακόμα και τα ίδια του τα στελέχη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter