Η ΝΔ πνίγεται στα νερά του προσφυγικού

Η ΝΔ πνίγεται στα νερά του προσφυγικού

«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών ώστε να υπάρχει καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών». 

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εξερχόμενος την περασμένη Πέμπτη από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη συζήτησαν για το μείζον αυτό θέμα με τον περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του βόρειου Αιγαίου. Επτά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας η ΝΔ δεν έκανε απλώς μια τρύπα στο νερό σε ένα από τα κεντρικά προεκλογικά της θέματα αλλά υπέπεσε σε πληθώρα παλινωδιών, όπως η κατάργηση του υπουργείου, η ανάθεση του τομέα ευθύνης κάθε μήνα και σε άλλο πρόσωπο και, στο τέλος, η επανασύσταση του υπουργείου. Τι άλλο είναι αυτό εκτός από ομολογία ήττας; Τώρα αναμένουν τη δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου (που απαγορεύονται από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο) και το κλείσιμο των υπαρχόντων, εγχείρημα εξαιρετικά αμφίβολο έως αδύνατο, λένε οι γνωρίζοντες. Να υπενθυμίσω ότι μόνο στη Λέσβο έφτασαν τον τελευταίο μήνα 1.000 πρόσφυγες και απελάθηκαν μόλις επτά, ενώ από τον Ιούλιο και μετά οι πρόσφυγες στο νησί τριπλασιάστηκαν. Αυτό πέρα από ομολογία ήττας σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς εξέτασης των αιτήσεων ασύλου (πρώτο θέμα προεκλογικά για τη ΝΔ), σημαίνει ότι και το αφήγημα «δυσκολεύουμε τη ζωή τους, σταματούν οι ροές» πάει περίπατο. 

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης συνεχίζει να μουτζουρώνει τη χώρα και τα νησιά μας με δηλώσεις του τύπου: «Κατάλυση του κράτους στη Λέσβο», «αλλοίωση της πατρίδας», «να πάρουμε μόνοι μας τα πράγματα στα χέρια μας», «Θέλουμε αποτροπή, δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι συνθήκες». Ο κ. Μουτζούρης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ηταν πανεπιστημιακός δάσκαλος (!), αντάρτης της ΝΔ και άνθρωπος του Σαμαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter