Η ΝΔ θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο

Η ΝΔ θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο

Σε συμπληγάδες πέτρες βρίσκεται η ΝΔ με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία, «ακροδεξιάς κοπής» μετά τον ακροδεξιό λόγο που κρατά τόσο στα εθνικά θέματα, με πρωταρχικό τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και σε κοινωνικά θέματα, αλλά και στο θέμα της συμφωνίας Εκκλησίας -Κράτους.

Από τη μία φλερτάρει ή καλύτερα σπονσοράρει την διχαστική πολιτική με στόχο την αλίευση ψήφων στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους και από την άλλη βλέπει να «καπελώνεται» από τη ΧΑ που προσπαθεί να αντλήσει οφέλη και να πατρονάρει τις καταλήψεις στα σχολεία με αιχμή το Μακεδονικό και το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σειρά «πρωτοκλασάτων» και ακροδεξιών στελεχών με πρώτες φωνές τους Βορίδη και Γεωργιάδη, προσπάθησαν αρχικά να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από τις καταλήψεις σε σειρά σχολίων αλλά η πλήρης ταύτιση με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Κορυφαίο η ανακοίνωση της νεοδημοκρατικής ΔΑΚΕ που προτίμησε να μεταφέρει αυτούσια την ανάρτηση του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Και μετά τις δηλώσεις Βορίδη για την «πατριωτική ευαισθησία των μαθητών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών» ήρθαν οι πιο «ώριμες» σκέψεις του Άδωνη που δεν θέλει να χαρίσει τους μαθητές στη Χ.Α., όταν είδαν πως δεν μπορούν να καπελώσους τους μαθητές.

Έτσι αποφάσισαν πως οι καταλήψεις είναι «κακές» είτε αριστερές, είτε δεξιές εκτιμώντας πως οι τελευταίες φέρνουν σε δύσκολη θέση τον…. ΣΥΡΙΖΑ λόγω των παλαιών καταλήψεων…

Μόνον που η αμηχανία δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στους ίδιους τους ακροδεξιούς που θεωρούν ότι σε μια δημοκρατία οι φασιστικές απόψεις είναι αποδεκτές…

Το ότι η Εκπαίδευση οφείλει να αντιστέκεται στο φασισμό και στον ναζισμό, ίσως να μην αποτελεί προτεραιότητα για κάποιους.

Το ότι οι μαθητές οφείλουν να διαμορφώνονται ως δημοκρατικοί πολίτες, ίσως να μην είναι απολύτως αποδεκτό από ορισμένους.

Και επειδή είναι στη μόδα εντός της ΝΔ να εξαλείψουν την πολιτική σκέψη και τις αντιδράσεις από τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία αποφάσισαν πως οι αντιδράσεις απαγορεύονται…

«Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ούτε χρυσαυγίτες, ούτε φασίστες, ούτε εθνικιστές. Εκείνο το οποίο κάνουν είναι ότι προσπαθούν να διεκδικήσουν αυτό που πιστεύουν πως είναι καλύτερο για την πατρίδα τους, αλλά το πρόβλημα είναι στον τρόπο που έχουν αποφασίσει να εκφράσουν αυτή τη διεκδίκησή τους», είπε σήμερα από τη ΝΔ ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

«Τα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά», πρόσθεσε κατηγορώντας όσους επιθυμούν να αποσπάσουν κομματικά οφέλη.

Και επειδή ο διχαστικός λόγος είναι σαφής στη ΝΔ κατήγγειλε και τον Τσίπρα που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα για «πολιτικό όφελος και να διασωθεί πολιτικά εκείνος»

Τώρα το ποιος στο Μακεδονικό προσπάθησε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από οργανώσεις και Εκκλησία είναι σαφές.

Εξάλλου δεν περιμέναμε από την ΝΔ -με τόσα ακροδεξιά σταγονίδια- να διαχωρίσει την δημοκρατική πολιτικοποίηση ενός μαθητή και φοιτητή από τις εθνικιστικές και φασιστικές ιδέες και φωνές.

Αυτά συμβαίνουν όταν ακροβατείς σε ακροδεξιό σχοινί… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter