Η ΝΔ του Πλεύρη

Η ΝΔ του Πλεύρη

Η ανεξήγητη αναλγησία του υπουργού υγείας Κ. Πλεύρη απέναντι στους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές, που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, χαρακτηρίζει συνολικά και την κυβέρνηση και την ΝΔ. Το κόμμα αυτό, επί αρχηγίας Μητσοτάκη, έχει μεταλλαχθεί σε μια ακραία, επιθετική μορφή ακροδεξιάς, που συνδυάζεται όμως και με την απόλυτη υποταγή του στην χρηματοπιστωτική ελίτ και την παρασιτική λειτουργία της. Η ΝΔ μοιάζει σαν να μισεί σχεδόν το λαό, λειτουργεί τιμωριτικά και εκδικητικά και όχι πολιτικά.

Το ζήτημα αυτό είναι αρκετά σοβαρό, διότι μιλάμε για έναν από τους πυλώνες του δημοκρατικού μεταπολιτευτικού συστήματος. Όταν σε καθεστώς πανδημίας ο υπουργός απολύει υγειονομικούς επειδή τόλμησαν να μην συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του, τότε δεν έχουμε απέναντί μας απλώς και μόνον μια δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, αλλά ένα σύστημα εξουσίας που απαγορεύει την διαφορετική πολιτική στάση. Η απόφαση αυτή του Πλεύρη, δείγμα  απόλυτης παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας, δεν εκφράζει φυσικά την αγωνία του για την υγεία των ασθενών- όπως ο ίδιος υποκριτικά ισχυρίζεται. Εάν τον ένοιαζε η υγεία των ασθενών θα είχε φροντίσει να φέρει εγκαίρως φάρμακα εναντίον του ιού, θα είχε φροντίσει να εξοπλίσει και να ιδρύσει νέες ΜΕΘ, θα είχε φροντίσει να βελτιώσει τις καθημερινές συνθήκες νοσηλείας, εργασίας και μετακίνησης, θα είχε φροντίσει τέλος να προσλάβει επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Αυτός όχι μόνον δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, όχι μόνον δεν έκανε προσλήψεις, αλλά έκανε και απολύσεις! Το δήθεν επιχείρημα πως ο ανεμβολίαστος υγειονομικός συνιστά απειλή για τους νοσηλευομένους δεν ισχύει και το γνωρίζει και ο ίδιος όπως και όλοι οι γιατροί. Το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού αλλά ίσως – όχι πάντα- εμποδίζει τη νοσηλεία. Είτε ο γιατρός έχει εμβολιαστεί είτε όχι, εάν είναι φορέας του ιού θα νοσήσει και θα τον μεταδόσει. Ο εμβολιασμός πιθανόν να βοηθήσει αυτόν που εμβολιάστηκε. Όχι τον διπλανό του.

Επομένως η απόλυση χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε για υγειονομικούς λόγους, αλλά για αμιγώς πολιτικούς. Ο Πλεύρης αποφάσισε ως ηγεμόνας, ως απόλυτος μονάρχης: εφόσον δεν συμφωνείς με μια απόφασή μου σε απολύω. Για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι υπήκοοι. Πρόκειται για μια πραγματικά άθλια πολιτική πρακτική.

Την πρακτική αυτή, η οποία μάλιστα αδιαφορεί ακόμη και για την απόφαση του ΣΤΕ, κάλυψαν και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι είδαν, χωρίς καμιά απολύτως αντίδραση, το κόμμα τους να μετατρέπεται σε μια ομάδα διακυβέρνησης που απλώς διευκολύνει την κίνηση του χρήματος και την οικονομική ελίτ της χώρας, μια ελίτ μεταπρατική και αντιλαϊκή, χωρίς καμιά αίσθηση δημοσίου συμφέροντος, χωρίς λαϊκή και εθνική συνείδηση.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, πως σημαντική μερίδα βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι  δεν κινούνται στον στενό πυρήνα της ηγεσίας Μητσοτάκη και προέρχονται από την καραμανλική παράδοση, δεν ένοιωσαν την ανάγκη να διαφοροποιηθούν έστω και σε μία από τις δεκάδες αντιδημοκρατικές αυτές αποφάσεις. Όλοι στήριξαν και υποτάχθηκαν πλήρως στις διαθέσεις του πρωθυπουργού. Όλοι ταυτίστηκαν με τον Πλεύρη.

Η ΝΔ αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που κυρίως ρυθμίζει την αρπαγή του δημοσίου πλούτου – ακόμη και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας- και το οποίο έχει κυλήσει σε πρακτικές αντιλαϊκές και εν τέλει αντιθεσμικές.

Εάν ο λαός δεν καταδικάσει με τρόπο εμφατικό το κόμμα αυτό στις επερχόμενες εκλογές, τότε θα αποδειχθεί πως έχουμε εισέλθει σε μια γκρίζα, χωρίς ελπίδα, περίοδο πολιτικής και κοινωνικής παρακμής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter