Η ΝΔ των… στεναγμών

Η ΝΔ των… στεναγμών

Μια πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας έφτανε για να λειτουργήσει ως δυναμίτης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να της δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ ότι μέχρι στιγμής η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία εξελέγη πριν από δεκαπέντε μήνες με σημαία την αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη στιγμή που έγιναν κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις όχι μόνο να μην αναφέρονται σε αυτή τη Συμφωνία αλλά και να μην πιάνουν στο στόμα τους το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας.

Πλειοδοτούσαν σε οτιδήποτε το εθνικιστικό κατά της βόρειας γείτονος χώρας, προβάλλοντας την αντίθεσή τους αλλά και την προσπάθειά τους να αποτραπεί η είσοδός της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρακαλούσαν μάλιστα να χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές και να γίνει κυβέρνηση το εθνικιστικό κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας ώστε να καταπέσει η συνθήκη χωρίς οι νεοδημοκράτες να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.

Για καλή τύχη της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζάεφ νίκησε και ξανασχημάτισε κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία όμως θα έπρεπε να φέρει στη Βουλή την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πρόθεσή του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, για να εκθέσει όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που διαδήλωναν με λάβαρα και περικεφαλαίες.

Μάλιστα έρχεται και ο Ζάεφ στην Ελλάδα και συναντιέται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαριστώντας τον έλληνα πρωθυπουργό που δουλεύει σκληρά για την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.Και από το σημείο αυτό αρχίζουν τα ευτράπελα. Κανείς βουλευτής δεν βρίσκεται για να εισηγηθεί στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας. Ο Σαμαράς διαρρέει στον Τύπο ότι δεν πρόκειται να πάει στη Βουλή να ψηφίσει. Ο ένας μετά τον άλλο οι ακροδεξιοί εθνικιστές βουλευτές της ΝΔ δηλώνουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία, χωρίς να ξεκαθαρίζουν τι θα πράξουν στην ψηφοφορία.

Ερχεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στο επίσημο ανακοινωθέν αποκαλούν τη Συνθήκη «ιστορική» προκαλώντας παράκρουση στους νεοδημοκράτες βουλευτές και στελέχη, τόση που αναγκάζεται να σβήσει τον όρο, να στείλουν διόρθωση και να γίνουν περίγελως παγκοσμίως.

Προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το πρωθυπουργικό αεροπλάνο της Βόρειας Μακεδονίας, χωρίς να ανακοινώνεται ποιόν μεταφέρει. Τελικά γίνεται γνωστό ότι υπήρξε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με αμερικανούς και σκοπιανούς αξιωματούχους για τα ενεργειακά με τη συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη.Ουσιαστικά έχει παραλύσει η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, που προσπαθώντας να σώσει επικοινωνιακά τα προσχήματα, περιφέρει τον αμερικανό ΥΠΕΞ σε όλη τη χώρα δείχνοντάς του τα εδάφη της «αποικίας» του.

Για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά ποια είναι η Δεξιά και το κόμμα της. Ότι επικινδυνότερο για τον ελληνικό λαό.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter