Η ΝΔ ζήλευσε τις πρακτικές της προδικτατορικής ΕΡΕ

Η ΝΔ ζήλευσε τις πρακτικές της προδικτατορικής ΕΡΕ

Όλο και περισσότερο η μόλις τεσσεράμισι μηνών κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσομοιάζει με τις προδικτατορικές της ΕΡΕ.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο αυταρχισμός είναι η βασική πολιτική πάνω στην οποία στήνεται το νέο κράτος της Δεξιάς που οικοδομεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ακροδεξιά παρέα του.

Η επέμβαση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και ο τραυματισμός τουλάχιστον πέντε φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της σχολής μία εβδομάδα πριν την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973 και μερικές εβδομάδες μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το ξυλοκόπημα δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, η εισβολή 60 αστυνομικών σε μπαρ με προτεταμένα όπλα και ο εξαναγκασμός 300 ατόμων να παραμείνουν γονατισμένοι με τα χέρια στο κεφάλι επί 40 λεπτά για να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο για ναρκωτικά, είναι μόνο μερικά παραδείγματα από την πολιτική «του νόμου και της τάξης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η παρουσίαση μάλιστα αυτών των αυταρχικών συμπεριφορών από τα φιλικά προς αυτή Μέσα Ενημέρωσης, όπως πχ. τον ΣΚΑΙ, βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με αυτή του εγκάθετου της χούντας Νίκου Μαστοράκη, μετά την εισβολή του τανκς στο Πολυτεχνείο.

Η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» επεκτείνεται σε όλους τους κοινωνικούς χώρους με την αστυνομοκρατία σ την πρωτεύουσα, με την εκ νέου νομοθέτηση του αδικήματος της βλαστήμιας προς τα θεία αλλά και τη θεσμοθέτηση αυστηρότατων νόμων για τη μουσική στα μπαρ.

Όλα αυτά θυμίζουν στους παλαιότερους εποχές ΕΚΟΦ στα Πανεπιστήμια και γυρίζουν τη χώρα 50 χρόνια πίσω σε εποχές άγριες, τις οποίες ελπίζαμε ότι δεν θα ξαναζήσουν οι πολίτες.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τον χυδαίο ρατσισμό που σε κάθε τους λέξη εκπέμπουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο που ονειρεύεται μετεμφυλιακές πρακτικές.

Αλλά φευ! Η Δεξιά δεν φαίνεται να αλλάζει. ΟΙ μέθοδές της θα παραμένουν πάντα οι ίδιες όσα χρόνια και αν περάσουν. Και είναι στα χέρια των δημοκρατικών πολιτών πλέον να μην αφήσουν να κυριαρχήσει αυτή η πολιτική. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter