Η Νέα Δημοκρατία γίνεται εταιρεία!

Η Νέα Δημοκρατία γίνεται εταιρεία!

Η πανηγυρική εκδήλωση γνωριμίας των νέων στελεχών που εγγράφηκαν στο μητρώο της ΝΔ με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, το προηγούμενο Σάββατο, θύμιζε περισσότερο εγκαίνια πολυεθνικής παρά πολιτική συγκέντρωση…

Εξάλλου οι υποψήφιοι που έστειλαν αιτήσεις και ήταν πάνω από δύο χιλιάδες πέρασαν κανονικά από τη… βάσανο της αξιολόγησης μέσω συνεντεύξεων και κατάθεσης βιογραφικών, δηλώνοντας όλοι, προφανώς, ότι επιθυμούν διακαώς να ασχοληθούν με τα κοινά και να συμβάλουν με την τεχνογνωσία και την πείρα τους στον ιδιωτικό τομέα στην πραγματική πολιτική ανανέωση της ΝΔ.

Καμία αντίρρηση! Να μην ξεχνάμε ωστόσο ότι από τα νέα αυτά στελέχη ένα μεγάλο κομμάτι ενδιαφέρεται να πολιτευτεί και το υπόλοιπο προορίζεται να βοηθήσει –όπως διευκρινίζεται και από την Πειραιώς, αλλά και με παλαιότερες δηλώσεις της διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της ΝΔ Ρεβέκκας Πιτσίκα«σε νευραλγικές θέσεις τόσο του κόμματος όσο και του πολύπαθου δημόσιου τομέα». Με λίγα λόγια κάποιοι θα ενταχθούν σε ομάδες εργασίας και τομείς της ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι επαγγελματικά στελέχη που θα αμείβονται από το κόμμα και κάποιοι άλλοι θα κληθούν, εφόσον η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση, να στελεχώσουν οργανισμούς του δημοσίου, θέσεις γραμματέων σε υπουργεία και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η γκρίνια των παλιών

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ανησυχία έως και μεγάλη γκρίνια εκ μέρους των παλαιότερων πολιτικών στελεχών του κόμματος. Γιατί ακόμη κι αν δεν θεωρήσουν πιθανόν να τους «φάνε» την έδρα στις επόμενες εκλογές οι καινούργιοι με τα μεταπτυχιακά, μιας και ως γνωστόν στις εκλογικές περιφέρειες και στους μηχανισμούς ο παλιός είναι αλλιώς, λίγο είναι να επιλεγούν οι νέοι και φιλόδοξοι του μητρώου για τους οργανισμούς στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα; Θεσούλες είναι κι αυτές! Βεβαίως, αυτό που διατείνονται οι παλιοί είναι ότι δεν αρκούν τα μεταπτυχιακά και οι τεχνοκράτες σε ένα κόμμα, αλλά «απαιτείται και το πολιτικό DNA», ενώ ορισμένοι ανησυχούν ακόμη και για τα πραγματικά πολιτικά… φρονήματα των επιλεγέντων – χωρίς να πείθουν κανέναν, ωστόσο!

Προς το παρόν, πάντως, όπως ανακοινώθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση, έχουν υποβληθεί 2.400 αιτήσεις, αξιολογήθηκαν 1.300 βιογραφικά, πραγματοποιήθηκαν 920 συνεντεύξεις, ενώ επιστρατεύτηκαν 32 αξιολογητές. Ουσιαστικά τα άτομα που πέρασαν από συνέντευξη πρόκειται να αξιοποιηθούν άμεσα, καθώς ήδη από το περασμένο Σάββατο συναντήθηκαν ως νέα στελέχη του κόμματος πλέον με τομεάρχες και γραμματείς της ΝΔ, προκειμένου κάποιοι εξ αυτών να ενταχθούν σε αντίστοιχες ομάδες εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της πρώτης του επαφής με τα νέα στελέχη του κόμματος φρόντισε να τους δώσει να καταλάβουν –εμμέσως πλην σαφώς– ότι καλό είναι να μην ονειρεύονται όλοι βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες! «Η θεμιτή φιλοδοξία είναι απολύτως κατανοητή και ο καθένας μπορεί να θέλει και να προσδοκά να διακριθεί μέσα από τον στίβο της πολιτικής» τους είπε, προσθέτοντας όμως ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να ασχοληθεί κανείς με τα κοινά». Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά μπορεί κάποιος άλλος να θέλει να παρέχει τις υπηρεσίες του τεχνοκρατικά σε μια ομάδα εργασίας ή –εδώ είμαστε– «να προσδοκά στη συνέχεια σε κάποια θέση, η οποία να έχει εκτελεστικά χαρακτηριστικά»

Αξιοποίηση και πολιτική

Είναι γεγονός ότι αυτό θα το κρίνει η ηγεσία, όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι «είναι δική μας δουλειά να σας αξιολογήσουμε και να σας αξιοποιήσουμε εκεί που θεωρούμε ότι θα είστε πιο χρήσιμοι για την παράταξη». Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Μητσοτάκη τον κατηγορούν ότι φτιάχνει τον προσωπικό του κομματικό στρατό, ο ίδιος θεωρεί πρωτόγνωρη και ιδιαιτέρως θετική την όλη διαδικασία για ένα παραδοσιακό κόμμα. Μάλιστα, έκοψε εκ νέου τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές –του έχει μείνει από τις παλαιότερες συμβουλές του πρώην κνίτη Τάκη Θεοδωρικάκου– επιμένοντας ότι στην προσπάθειά του δεν περισσεύει κανείς…

Ολα καλά, Κυριάκο, αλλά και ο Μακρόν που εξελέγη πανηγυρικά –λόγω λεπενικού φόβου– έχει μπροστά του βουλευτικές εκλογές και μέχρι χθες δεν είχε ούτε στελέχη ούτε κόμμα! Καλοί είναι οι τεχνοκράτες και οι προσοντούχοι της νέας γενιάς, λοιπόν, αλλά αν δεν σκαμπάζουν λίγο κι από πολιτική… βράσ’ τα! Δεν ανησυχούμε, όμως, θα τους εκπαιδεύσει ο Αδωνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter