Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το «κυνήγι μαγισσών» με fake news – Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το «κυνήγι μαγισσών» με fake news – Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τι και αν έχει διαψευσθεί από την πραγματικότητα και τις ανακοινώσεις;

Η Νέα Δημοκρατία σε μία προσπάθεια να τροφοδοτήσει το αφήγημά της προς ψηφοθηρία βοηθούντων των «φιλικών» της ΜΜΕ, συνεχίζει το παραμύθι με τη μεταφορά κρατουμένων από τον Κορυδαλλό προς τις άλλες φυλακές της χώρας. Αυτή τη φορά με την μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διαψεύσει, έχει επαναλάβει πως οι φυλακές Κορυδαλλού μετατρέπονται σε φυλακές υποδίκων και για το λόγο αυτό γίνονται οι μεταγωγές κρατουμένων. .

Με αφορμή τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα όπου η Νέα Δημοκρατία είδε να καταλύεται η τάξη και η ασφάλεια της χώρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διευκρινίσει:

«Η μεταγωγή αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαριστική καθώς εντάσσεται στη συνολική προσπάθειάς μετατροπής του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού σε κέντρο κράτησης υποδίκων» και συμπλήρωνε:

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά»

Είναι βέβαιο πως στη Νέα Δημοκρατία, και γνωρίζουν και ξέρουν να διαβάζουν, ωστόσο δεν βοηθά το αφήγημά της (και του αντιπροέδρου της Άδωνη Γεωργιάδη), περί «σχέσεων» της κυβέρνησης με την τρομοκρατία…

Έτσι σήμερα επανήλθε με αφορμή τη μεταφορά και του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδα

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα». Και συμπληρώνει:

«Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία, επί της οποίας η κατάσταση των φυλακών είχε δημιουργηθεί και είχε γίνει τραγική, θα προτιμούσε να παραμείνουν οι φυλακές Κορυδαλλού ως έχουν…

Ή απλά, δεν θα πρέπει να της χαλάσει κανείς το παραμύθι.

Αυτό που ξέχασε για πολλοστή φορά η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει είναι ότι το ρουσφέτι με την τρομοκρατία …το είχε διδάξει πρώτη η ΝΔ. Πώς; Μα επί κυβέρνησης Σαμαρά δόθηκε άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό. Επίσης, μήπως θυμάται ο κ. Μητσοτάκης να μας πει, στα πόσα χρόνια βγήκε έξω ο δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα, Καλαμπόκας; Ή η Ντόρα;

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Διαβάστε επίσης:

Διονύσης Τεμπονέρας για Κουφοντίνα: Λησμονούν οι νεοφιλελεύθεροι θιασώτες του «νόμου και της τάξης» ότι ο Καλαμπόκας είχε μεταφερθεί στις φυλακές Βόλου 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter