Η Νέα Δημοκρατία εργαλειοποιεί την… εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τον Ερντογάν

Η Νέα Δημοκρατία εργαλειοποιεί την… εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τον Ερντογάν

Το αδιέξοδο της συγκάλυψης της πολιτικής των εγκληματικών pushbacks αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στον ΟΗΕ μετά την νέα επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα, επιχειρώντας και αυτό να το φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με χυδαίες και νοσηρές κατηγορίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ωμή εργαλειοποίηση της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Τρίτη προχωράει η Νέα Δημοκρατία, με ομοβροντία ανακοινώσεων του κόμματος κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συνομωσιολογικά σενάρια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και φιλοκυβερνητικών γραφίδων.

Την Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα σόου από το βήμα του ΟΗΕ, φορώντας το ανθρωπιστικό του προσωπείο και επιτιθέμενος στην ελληνική κυβέρνηση για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η μόνη ουσιαστική απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν διά στόματος Νίκου Δένδια, ενώ στη συνέχεια, τα βέλη της στράφηκαν στο εσωτερικό κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, πως η Τουρκία «που εργαλειοποιεί το προσφυγικό δεν μπορεί να κατηγορεί την Ελλάδα», καθώς και πως «η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

Στη συνέχεια, αφού προηγήθηκαν τα γνωστά γαλάζια τρολ του διαδικτύου, η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζοντάς τον για μία ακόμα φορά με τον Ερντογάν.

«Μάς προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ που εκδίδει δεκάδες ανακοινώσεις καθημερινά, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, που εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σε τέτοιου είδους προκλήσεις σε βάρος της χώρας, θα αναμέναμε να υπήρχε ενιαίο μέτωπο και καθολική αντίδραση» ανέφερε σε πρωινή της ανακοίνωση η Πειραιώς.

Σημειώνεται στο μεταξύ πως ήδη από το βράδυ της Τρίτης, σε δήλωση καταδίκης των δηλώσεων Ερντογάν προχώρησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες και προκλητικές, δηλώνοντας πως οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας είναι ενωμένες έναντι οποιασδήποτε απειλής, και πως «η Τουρκία, που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο, δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα». Αντίστοιχη δήλωση έκανε και η Κατερίνα Νοτοπούλου, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κράτους δικαίου και διεθνούς δικαίου από τον Ερντογάν, και επαναλαμβάνοντας πως «απέναντι σε αυτή την προκλητική ρητορική, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο λαός πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Επίσης, τόσο με τηλεοπτικές όσο και με ραδιοφωνικές δηλώσεις της, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι δεδομένη η προσπάθειά του για εργαλειοποίηση του προσφυγικού». Πρόσθεσε δε πως «ο τελευταίος που μπορεί να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα είναι η Τουρκία του Ερντογάν η οποία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο, διώκει τους Κούρδους στη χώρα του». Υπογράμμισε όμως παράλληλα πως «όπως είναι αναγκαία εκ μέρους μας η απόκρουση κάθε προπαγάνδας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως είναι δεδομένη η ανάγκη υπεράσπισης των συνόρων από κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού, ταυτόχρονα όμως είναι αναγκαίος και ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας, των δικαιωμάτων των προσφύγων, του ανθρωπιστικού δικαίου, της σύμβασης της Γενεύης».

Παρά ταύτα, το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με ακόμα πιο χυδαίο περιεχόμενο, στοχοποιώντας συνεργάτη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κόκκαλη, για κάποια ανάρτησή του, κατά την οποία σύμφωνα με τους γαλάζιους, «υιοθετεί πλήρως την τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας». Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, ούτε καν το Αθηναϊκό Πρακτορείο δεν αναφέρουν τι είπε ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή.

«H αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, φαίνεται πως δεν είναι καθολική. Μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει βρει ακόμα μια λέξη για να καταδικάσει την επίθεση Ερντογάν κατά της χώρας μας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όμως συνεργάτες κορυφαίων ευρωβουλευτών του συντάσσονται απόλυτα μαζί του» αναφέρει η απογευματινή ανακοίνωση εισαγωγικά, βάζοντας στη συνέχεια στο στόχαστρο τον συνεργάτη του ευρωβουλευτή.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξάκος, συνεργάτης του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κόκκαλη, υιοθετεί πλήρως με ανάρτησή του την Τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας στο ζήτημα των μεταναστών και φτάνει στο σημείο να χρεώνει στη χώρα μας την όξυνση στο Αιγαίο» αναφέρει συγκεκριμένα, δίχως άλλη αναφορά, καταλήγοντας πως: «Αναμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκη των απαράδεκτων δηλώσεων του συνεργάτη του κ. Κόκκαλη. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποδέχθηκε με σιωπή τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου αντί να συμβάλει σε μια ενιαία εθνική απάντηση, ελπίζουμε όμως ότι δεν θα μείνει σιωπηλός και μπροστά στις απαράδεκτες αυτές τοποθετήσεις».

Την ίδια ημέρα, ο Νότης Μηταράκης παραχώρησε συνέντευξη, κατά την οποία ακόμα μία φορά υποκρίνεται πως δεν καταλαβαίνει το αποτέλεσμα των εγκληματικών πράξεων της κυβέρνησης που καταγγέλλονται διεθνώς, επιδιδόμενος στη συνομωσιολογία, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευθυγραμμίζονται ετερογενή συμφέροντα με διαφορετικούς στόχους αλλά κοινή συνισταμένη:Να ανοίξει η #Ελλάδα τα σύνορά της» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με νοσηρά υπονοούμενα τόσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και για τις ΜΚΟ και τους ακτιβιστές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter