Η νέα ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό: 46 νέα κρούσματα – 464 συνολικά – 6 νεκροί

Η νέα ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό: 46 νέα κρούσματα – 464 συνολικά – 6 νεκροί

Σαράντα έξι νέα κρούσματα που ανεβάζουν το σύνολο στα 464 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ.Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε εξ αυτών νοσηλεύονται 78 άτομα εκ των οποίων τα 16 είναι διασωληνώμενα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ τα 72 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης .Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 69 χρόνια και η μέση ηλικία των νοσηλευομένων είναι τα 68.

Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού. 

Παγκοσμίως και σε 177 χώρες έχουν καταγραφεί 230.000 κρούσματα και περίπου 9.300 θάνατοι. Εκτιμάται πως μόλις το 15% καταγράφεται. 

Παρακολουθήστε ζωντανά τη σημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Και έκτος νεκρός στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter