Η νέα γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ δείχνει τα «δόντια» της

Η νέα γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ δείχνει τα «δόντια» της

Καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την ανάληψη της, η «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ έχει ήδη ξεκινήσει τις επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας.

Η νέα γερμανική πολιτική απέχει παρασάγγας από την παραδοσιακή γερμανική ρεαλπολιτίκ, αποδεικνύοντας ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση διακατέχεται από «ατλαντιστικές» αντιλήψεις.

Η Μπέρμποκ δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στους προσεχείς χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, μιλώντας για προσωπική επιλογή ενώ επικαλέστηκε τις πράξεις των προκατόχων της που επίσης απείχαν.

Πράξη η οποία σίγουρα δεν διευκολύνει στην ύφεση της έντασης ανάμεσα σε Δύση και Κίνα. Ένταση η οποία σίγουρα δεν εδράζεται στους άτυχους Ουιγούρους ή στο Θιβέτ, αλλά στην αναδυόμενη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύ της Κίνας.

Ισχύ που η τελευταία απέκτησε κατασκευάζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων των δυτικών πολυεθνικών, οι οποίες ακόμη και τώρα δεν θέλουν να αφήσουν το πάμφθηνο και εξειδικευμένο κινεζικό εργατικό δυναμικό.

Έτσι, το δαιμόνιο γερμανικό «πράσινο γεράκι» κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορέψουν τις εισαγωγές προϊόντων που έχουν προέλθει από αναγκαστική εργασία, συντασσόμενη με την γραμμή του αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά χτυπάει την Κίνα, ξεχνώντας βέβαια τους αμερικανούς φυλακισμένους που αναγκάζονται να κάνουν ακριβώς το ίδιο από τις ιδιωτικές φυλακές που εκτίουν την ποινή τους.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, από την υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν μόνο τις χώρες πέραν τις Δύσης.

Πέραν των άλλων, η Μπέρποκ φαίνεται να είναι ένα από τα πρόσωπα κλειδιά (μαζί με την γερμανική δικαιοσύνη) που μέχρι στιγμής μπλοκάρουν την έναρξη του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, αναγκάζοντας τους ευρωπαίους καταναλωτές να πληρώσουν τα «σπασμένα» στο όνομα της Ουκρανικής ελευθερίας που «βρωμάει» ναζισμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter