Η νέα γκάφα Βαρβιτσιώτη και η διάψευση Μουζάλα

Η νέα γκάφα Βαρβιτσιώτη και η διάψευση Μουζάλα

Μετά τους εξωγήινους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αρμόδιος τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είδε νέα hot-spots στο Αιγαίο και μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση…

Αποτέλεσμα η πλήρης διάψευση από το αρμόδιο υπουργείο όπου αναφέρεται πως η τοποθέτηση του κ. Βαρβιτσιώτη βασίζεται «σε ανύπαρκτα δεδομένα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε την Τρίτη, ότι «το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εγκαθιστά σήμερα με την υπογραφή του, πέντε νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Μάλιστα, η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη, με το ίδιο να ενεργεί “εν κρυπτώ”, ακόμα και από τις τοπικές κοινωνίες».

«Η απόφαση που αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι απόφαση. Είναι πρόσκληση δήλωσης των δαπανών για την κατασκευή των hot-spot, που έχουν γίνει το 2015 κι έχουν ολοκληρωθεί. Πρόσκληση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκταμίευσης που ορίζει η ΕΕ, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από την κοινοτική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της οποίας και διενεργήθηκαν. Όχι για την κατασκευή νέων χώρων, αλλά για την πληρωμή αυτών που κατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργούν, όπως όφειλε να γνωρίζει», απαντάει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για μια πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα προς την Ελληνική Αστυνομία, η τεχνική υπηρεσία της οποίας, την περίοδο εκείνη, αρμοδίως προέβη στην κατασκευή των εν λόγω Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, συνεχίζει η ανακοίνωση. Το έγγραφο αυτό δεν απευθύνεται στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως λανθασμένα σημειώνει ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει η ανακοίνωση.

Τι είχε πει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Τα σωρευμένα ψέματα και η ανικανότητα της Κυβέρνησης αποκαλύπτονται σήμερα με τον πλέον αμείλικτο τρόπο. Γιατί – κόντρα σε όλες του τις διαβεβαιώσεις προς τους νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου, που βλέπουν καθημερινά τα νησιά τους να “βουλιάζουν” από παράνομους μετανάστες – ο κ. Μουζάλας εγκαθιστά σήμερα με την υπογραφή του πέντε νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Μάλιστα, η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη, με τον ίδιο να ενεργεί “εν κρυπτώ”, ακόμα και από τις τοπικές κοινωνίες. Επιλέγει, δηλαδή, αντί να λάβει μέτρα για την αποσυμφόρησή των νησιών μας, να τα μετατρέψει, ουσιαστικά, σε μόνιμες “αποθήκες” για χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη Βουλή, προκειμένου να καταλάβουν όλοι το μέγεθος της ανεπάρκειάς του. Και, προκειμένου, να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter