Η νέα ταινία του Λάνθιμου που δίχασε το Φεστιβάλ των Καννών (Video)

Η νέα ταινία του Λάνθιμου που δίχασε το Φεστιβάλ των Καννών (Video)

Με την ταινία «The Killing of Sacred Deer» ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος παρέδωσε το διαγωνιστικό «παρών» στις Κάννες του 2017 και από ότι φαίνεται δίχασε το κοινό παρά τις κριτικές που την έβαζαν στα φαβορί.

Με μία διεθνή συμπαραγωγή με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Κόλιν Φάρελ ο Γιώργος Λάνθιμος δίχασε το Φεστιβάλ των Καννών, καθώς το κοινό που παρακολούθησε την ταινία διέψευσε τις κριτικές που την ήθελαν φαβορί και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το «The Killing of a Sacred Deer» ή στα ελληνικά «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου είχε χαρακτηριστεί ως «φαινόμενο» από τους κριτικούς, αλλά σύμφωνα με την Indepedent κατά την προβολή της στην αίθουσα του διαγωνιστικού τμήματος των Καννών κατακλύστηκε από αποδοκιμασμούς. Μία ερμηνεία που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ψευδής ωστόσο, το διαδίκτυο αλλά και η μετέπειτα κριτικές διχάστηκαν.

«Ο Έλληνας σκηνοθέτης, ο οποίος εντυπωσίασε πριν από δύο χρόνια με τον δυστοπικό και παράλογο μύθο του «Ο αστακός», επέστρεψε στο Φεστιβάλ των Καννών για να παρουσιάσει την καινούρια ταινία του «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού». Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, εμπνευσμένο από τον μύθο της Ιφιγένειας, με την Νικόλ Κίντμαν και τον ηθοποιό φετίχ του Λάνθιμου Κόλιν Φάρελ», γράφει η Le Figaro.

«Η ταινία ξεκινάει με ένα γκρο πλαν σε μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και τελειώνει με μια σκηνή φρίκης, η οποία απαιτεί σιλοτέιπ, μια καραμπίνα και τρεις μαξιλαροθήκες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει πολύ κοινοτοπία και στημένοι διάλογοι σε μια προκλητική και αυστηρή δεξιοτεχνία»,αναφέρει το site, The Wrap.

Από πλευράς του, ο Ντέιβιντ Ερλίχ του IndieWire γράφει: «Ο Γιώργος Λάνθιμος ήρθε στην Αμερική και έκανε το ριμέικ του Sophie’s Choice σαν ταινία τρόμου. Το γιουχάισμα έρχεται».

Ο Λάνθιμος, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που βρέθηκε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες στο Φεστιβάλ. Μόλις πριν μία εβδομάδα ο Bong Joon-ho ένιωσε την οργή των Καννών για την ταινία Okja, παραγωγής Netflix. Παρόλα αυτά, ο Guy Lodge του Variety και πολλοί άλλοι που δέχθηκαν αντίστοιχες αντιδράσεις γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα σύνηθες γεγονός για τις Κάννες και δεν ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν από τις αντιδράσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter