Η νέα ταινία του Σνάιντερ δεν είναι μόνο για τους φαν των ζόμπι

Η νέα ταινία του Σνάιντερ δεν είναι μόνο για τους φαν των ζόμπι

Το «Army of the dead» είναι ότι πιο διασκεδαστικό μπορείς να δεις στο Netflix. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος του Αμερικανού σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ αρκεί για να ξεσηκώσει ένα μικρό χαμούλη μεταξύ των σινεφίλ που προσκυνούν ταινίες που βασίζονται σε κάποιο κόμικ και των αμετανόητων φαν των νεκροζώντανων.

Η λίστα ατέλειωτη με τα «αριστουργήματα» ή «ανοσιουργήματα» του και αναγκαστικά σε βάζει να διαλέξεις στρατόπεδο. Είτε λοιπόν ανήκετε σε όσους βρήκαν απλώς μεγαλόσχημο (ως φασιστοειδές) τους «300» είτε εκστασιαστήκατε με την απαράμιλλη δύναμη του «Watchmen» είτε υποκλιθήκατε στην μεγαλοπρέπεια του «Justice League» είτε κρίνατε σοφαροφανές το «Man of steal», το βέβαιο είναι ένα: o Σνάιντερ δεν κάνει ποτέ αδιάφορες ταινίες.

Στο παραπάνω αξίωμα εντάσσεται και το «Army of the dead» που έρχεται να μας θυμίσει το ξεκίνημα του σκηνοθέτη από το Γουισκόνσιν. Ήταν το 2004 όταν ο 38χρονος τότε μετρ της διαφήμισης έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το ριμέικ του «Dawn of the Dead» του Ρομέρο και πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους -πιο αταίριαστους δεν γίνεται- Σάρα Πόλεϊ και Βινγκ Ρέιμς. Το «Ξύπνημα των νεκρών» όπως βγήκε στις ελληνικές αίθουσες ήταν τελικά ανώτερο των προσδοκιών παρότι δεν έφτανε φυσικά τα επίπεδα της αριστουργηματικής αλληγορίας του Ρομέρο.

Δεκαπέντε χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη φορά ο Σνάιντερ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με ένα σενάριο γραμμένο από τον ίδιο και τον Τζόμπι Χάρολντ (ο σκηνοθέτης του «Awake») σύμφωνα με το οποίο μια ομάδα μισθοφόρων ρισκάρουν τη ζωή τους προκειμένου να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ.

Η αποστολή τους είναι να εισβάλλουν στην πόλη του Λας Βέγκας που βρίσκεται υπό καθεστώς καραντίνας ύστερα από μια επιδημία που προκάλεσε μια στρατιά από ζόμπι, τα οποία διακρίνονται για την ευφυία (sic) αλλά και την ταχύτητα τους (ακόμη πιο sic).

Καταπληκτική η εισαγωγική σεκάνς με το άναμμα της πρώτης σπίθας που θα κάνει μπουρλότο το «ναό του τζόγου», ισορροπημένο το δίπολο χιούμορ – τρόμου και ουκ ολίγες εκπλήξεις (από το ειδύλλιο του αρχηγικού ζευγαριού ζόμπι μέχρι την τελική λύση) με άφθονο σπλάτερ που θα ενθουσιάσει τους φαν. Ειδικά από την στιγμή που η ομάδα των άπληστων θα έρθει σε μετωπική με τους νεκροζώντανους ύστερα το πρώτο μισάωρο, η μία σκηνή ανθολογίας (για το είδος) διαδέχεται την άλλη.

Πρωταγωνιστούν ο Ντέιβ Μπαουτίστα (ο γνωστός Drax από τους «Φύλακες του σύμπαντος» πείθει ότι δεν απλώς ένα βουνό από μύες αλλά έχει και υποκριτικό εκτόπισμα), η Άνα ντε λα Ρεγκουέρα («Narcos») και ο Τέο Ρόσι («Luke Cage»).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter