Η Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια του Γούντι Άλεν, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Η Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια του Γούντι Άλεν, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

– Στα 84 του χρόνια ο Γούντι Άλεν επιστρέφει για πολλοστή φορά στη Νέα Υόρκη και της αφιερώνει το νέο του φιλμ. Με αφορμή το «Μία βροχερή ημέρα στη Νέα Υόρκη» ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης καταγράφει τα βασικά συστατικά της σχέσης του Γούντι Άλεν με την αγαπημένη του πόλη.

– Στην Καβάλα από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου ο Άρης Λεμπεσόπουλος θα ενσαρκώσει τον Οδυσσέα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων. Οι δύο συντελεστές της παράστασης μιλούν στην Αφροδίτη Ερμίδη για την συνεργασία τους.

– Μια βόλτα παρέα με τις νότες από Μακρυγιάννη μέχρι Ερμού. Οι μουσικοί του δρόμου της Αθήνας ξεδιπλώνουν τις ιστορίες τους στον Σπύρο Οικόπουλο και αποδεικνύουν γιατί η καλή μουσική στην πρωτεύουσα μπορεί απλά να κάθεται σε ένα παγκάκι με μία κιθάρα.

– Η έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο “Αρχιπέλαγος” που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του παρουσιάζεται στη Νικήτη Χαλκιδικής και στη Νάουσα της Πάρου. Η Μαρίνα Αγγελάκη έχει όλες τις λεπτομέρειες της έκθεσης.

– Ο Ευάγγελος Αυδίκος, καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μιλάει στην Έμυ Ντούρου για το νέο βιβλίο του «Οδός οφθαλμιατρείου», μυθιστόρημα στο οποίο η ζωή του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με εκείνη ενός νέου ανθρώπου της εποχής μας.

– Ανατρέχουμε στις σελίδες του περιοδικού «Επιθεώρησις Χωροφυλακής» την εποχή της χούντας κι επιλέγουμε αποσπάσματα από το περιοδικό για να σας δροσίσουμε τις καυτές νύχτες του θέρους. Στο ρεπορτάζ ο Ρούμπυ Κόνες.

– Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου και ο Σπύρος Οικόπουλος μιλάει με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μάρκο Δολόπικο για τα μυστικά της εκδήλωσης.

– Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη η μουσικός Μικαέλα Δαρμάνη μας συστήνεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter