Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάτα του Δήμου Γαλατσίου για το Survivor – Καταγγέλλει ότι ζητάει εθελοντές αντί η παραγωγή να προσλάβει εργαζόμενους

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάτα του Δήμου Γαλατσίου για το Survivor – Καταγγέλλει ότι ζητάει εθελοντές αντί η παραγωγή να προσλάβει εργαζόμενους

Σκληρή επίθεση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά του Δήμου Γαλατσίου με αφορμή την παραχώρηση του Άλσους Βεϊκου για τον ημιτελικό και τελικό του Survivror. Στην ανακοίνωση τους καταγγέλλουν το γεγονός ότι ο δήμος ζητάει εθελοντές για την διοργάνωση απαλλάσσοντας έτσι την παραγωγή από το βάρος της πρόσληψης εργαζομένων.

Είχε προηγηθεί “κάλεσμα” σε εθελοντές από τον δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσιου, Μάνος Ελευθερίου έγραψε το εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ “SURVIVOR”Καλημέρα, σε όλες και όλους!Όπως γνωρίζετε στο θεατράκι του Άλσους μας θα φιλοξενηθεί ο ημιτελικός και ο τελικός του “Survivor”.Oι τομείς των εθελοντών θα συμβάλουν και θα βοηθήσουν στην οργάνωση και καλύτερη εικόνα της πόλης μας. Άμεσα λοιπόν, θα ήθελα να γνωρίζω τη συμμετοχή σας. (έως και σήμερα το βράδυ)Η συμμετοχή πρέπει να είναι και για τις τρεις (3) ημέρες. Αύριο Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη. Για αύριο, από τις 20:00 έως αργά, ενώ για τις δύο ημέρες του ημιτελικού και του τελικού από τις 17:00 έως αργά.Δηλώστε τη συμμετοχή σας inbox ή στο κινητό μου – με ένα sms – γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και το κινητό σας τηλέφωνο.Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων! Μάνος Ελευθερίου

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1513669638653475&id=100000313613106

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γαλατσίου να παραχωρήσει, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία διαλόγου, εκτάσεις του Άλσους Βεΐκου, όπως το υπαίθριο θεατράκι, από τις 29/6 έως τις 6/7. για τη διεξαγωγή του ημιτελικού και τελικού του γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος «Survivor», αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιεράρχησης αξιών και αντίληψης για τον πολιτισμό, εκ μέρους του Δημάρχου και της παράταξής του. Πολύ περισσότερο, τη στιγμή που, στο βωμό του «Survivor», αναβλήθηκαν και πρακτικά ακυρώθηκαν μονομερώς προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και εκδήλωση που συμμετείχε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διερωτόμαστε μάλιστα αν και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για την «αξιοποίηση» δημόσιων χώρων προς όφελος των γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων, που κατά καιρούς ορέγονται χωρούς σαν το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεαμάτων όπως το X-Factor, ιδιωτικά πρωταθλήματα κ.λπ.

Η επίκληση του χρηματικού οφέλους από την ενοικίαση του χώρου έρχεται μάλιστα σε κραυγαλέα αντίθεση με την εκ μέρους του Δήμου πρόσκληση εθελοντών, για να συνεισφέρουν στην καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η Δημοτική Αρχή δείχνει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στον επιχειρηματικό κολοσσό που εκμεταλλεύεται το «Survivor» και σπεύδει να παράσχει δωρεάν υπηρεσία στην παραγωγή, απαλλάσσοντάς την από το βάρος να προσλάβει εργαζόμενους/ες.

Αυτό το πλέγμα ενεργειών μας βρίσκει εντελώς αντίθετους/ες, ακριβώς διότι κινείται στη λογική της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και θυσιάζει τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, υποβαθμίζοντας το τεράστιας σημασίας αγαθό του πολιτισμού.

Γραφείο Βόρειας Αθήνας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter