Η Νίκη της αριστείας

Η Νίκη της αριστείας

Ο καλός κόσμος, κοσμικός και κληρικός, στηρίζει ως δικό του παιδί την κοσμιοτάτη Νίκη Κεραμέως. Η οποία, με τη στήριξη τόσο φωτεινών προσώπων, αποφάσισε τελευταία να αλλάξει τα φώτα στην παιδεία

Την προεκλογική της εκδήλωση στο Μαρούσι συντόνισε ο εγνωσμένων κάποτε κομμουνιστικών φρονημάτων Παύλος Τσίμας, που δήλωσε την ειλικρινή του εκτίμηση στο πρόσωπό της. Στην ίδια εκδήλωση της πρόσφεραν την ειλικρινή τους εκτίμηση ο εγνωσμένων εθνικών φρονημάτων Αντώνης Σαμαράς και ο εγνωσμένων πικρών συναισθημάτων, μέχρι δακρύων, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ η ίδια πρόσφερε την ειλικρινή της εκτίμηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το μεταρρυθμιστικό μέλλον όλων μας. Κάποιες φιλάνθρωπες κυρίες των βορείων προαστίων εξήραν το φιλανθρωπικό της έργο. Και για να συμπληρωθεί ο πίνακας, την ειλικρινή της εκτίμηση για την κυρία κατέθεσε δημοσίως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν ολίγοις ο καλός κόσμος, κοσμικός και κληρικός, στηρίζει ως δικό του παιδί την κοσμιοτάτη Νίκη Κεραμέως. Η οποία, με τη στήριξη τόσο φωτεινών προσώπων, αποφάσισε τελευταία να αλλάξει τα φώτα στην παιδεία. Η μόρφωση των ψυκτικών του Περιστερίου πέρασε επιτέλους από τα χέρια αμόρφωτων όπως ο Φίλης σε μια εκπρόσωπο της καλής κοινωνίας με Χάρβαρντ και Σορβόννη στο βιογραφικό της. Και εν μέσω πανδημίας και κορονοϊού – στην αναμπουμπούλα η Νίκη χαίρεται– εμφάνισε ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει το φακέλωμα εφ’ όρου ζωής με τη διαγωγή, αντικαθιστά την εθνικά ύποπτη κοινωνιολογία με τα εθνικά προσοδοφόρα λατινικά, απαγορεύει σε παιδιά άνω των 17 να γράφονται στα τεχνικά λύκεια, επαναφέρει την αξιολόγηση με όρους Μητσοτάκη και λοιπά.

Και λοιπά που μπορεί να έβγαλαν στον δρόμο τους λειτουργούς της εκπαίδευσης αλλά εξασφαλίζουν πλούσια ζωή στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, ανθόσπαρτο μαθησιακό βίο σε κάθε άριστο, πειθαρχημένο προλεταριακό βίο στον κάθε Αρίστο και ελληνοχριστιανική αγωγή σε όλους. Ενώ όποιος δεν κατανοεί τι πάει να πει στώμεν καλώς, φορτώνεται με συνοπτικές διαδικασίες τη ρετσινιά της διαγωγής, που θα του κλείνει πόρτες διά βίου. Καθόλου άσχημα για μια κυρία των βορείων προαστίων, που κερδίζει επάξια τον τίτλο Νίκη της Αριστείας. Αφού έχει εμπεδώσει ότι η ανισότητα είναι κάτι φυσικόν, και άρα είναι λογικόν εξ απαλών θρανίων οι άνθρωποι να χωρίζονται σε ποιμένες και πρόβατα. Και να εξοπλίζονται καταλλήλως, οι μεν με γκλίτσα και σκυλιά, οι δε με υπομονή και βέλασμα.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμη στο επίπεδο των καλών προθέσεων. Καθηγητές και δάσκαλοι, μαθητές και ψυκτικοί, αρνούνται πεισματικά να δεχτούν το βέλασμα ως επιλογή ζωής. Η Νίκη όμως είναι επίσης πεισματάρα. Μόλις ολοκληρωθεί η επάνοδος των μαθητών στις τάξεις και η επισκόπηση των πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού θα αρχίσει η κολονοσκόπηση των υποψήφιων θυμάτων της μεταρρύθμισής της. Ετσι υπολογίζει. Της εφιστούμε την προσοχή όμως. Καλό το βιολί του αρίστου, αλλά θα βρει μπροστά της το μπουζούκι του Αρίστου: Ομορφόπαιδο Αρίστο, μπες στο μαγαζί και κλείσ’ το…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter