Η Νίκη Τζαβέλα και το έθνος με… μπερντάχι

Η Νίκη Τζαβέλα και το έθνος με… μπερντάχι

Σταθερά στις ακροδεξιές αντιλήψεις τους παραμένουν σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ και δεν χάνουν την ευκαιρία να το δείχνουν, χρησιμοποιώντας ρητορική που κάθε άλλο παρά διευκολύνει τις προσπάθειες για επίλυση του Μακεδονικού.

Σαφές παράδειγμα αυτής της μισαλλόδοξης ρητορικής είναι ένα νέο tweet από την πρώην ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλα, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Τζαβέλα απαντώντας σε άλλο χρήστη στο Twitter, που τοποθετήθηκε για το Μακεδονικό έγραψε πως «όσοι μιλούσαν σλάβικα, τους παρελάμβανε η χωροφυλακή και μετά από ένα μπερτάχι δεν ξαναμιλούσαν σλάβικα». Κατά το στέλεχος της ΝΔ, «έτσι γίναμε ένα έθνος, μια γλώσσα, μια θρησκεία και αποφύγαμε τις περιπέτειες του μωσαϊκού των υπολοίπων Βαλκανίων».

https://twitter.com/tzavelaniki/status/1002338771227107328

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε η πρώην ευρωβουλευτής, όπως και η χρήση της λέξης «μπερτάχι», το οποίο έριχνε η χωροφυλακή σε όσους μιλούσαν σλάβικα, δείχνει ότι η κ. Τζαβέλα αν μη τι άλλο δεν καταδικάζει την πρακτική αυτή, πράγμα που προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στην ανάρτησή της.

Δεχόμενη τα πυρά άλλων χρηστών του Twitter, η κ. Τζαβέλα επιχείρησε να ανασκευάσει γράφοντας πως «όσο κατακριτέο κι αν είναι, το αποτέλεσμα έφερε την εθνική συνοχή στη γλώσσα και τη θρησκεία».

Στη συνέχεια μάλιστα, έπειτα από σκληρή κριτική που δέχτηκε στον λογαριασμό της στο twitter έγραψε το εξής: «προς όλα τα τρολάκια που τρελάθηκαν και το tweet μου για την ιστορία με τις σλαβόφωνες περιοχές από το 1930 και μετά: Αναφέρω τα ιστορικά γεγονότα ξεκάθαρα, δεν κρύβω, δεν εγκρίνω ή αποδοκιμάζω, δεν επαινώ, δεν υπεκφεύγω. Δεν έχετε συνηθίσει στον ευθύ λόγο, που θα έπρεπε να εκτιμάτε».

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι ο «ευθύς λόγος» της κ. Τζαβέλα, που «ευθέως» λέει ότι αν δεν έπεφτε το… «μπερτάχι» δεν θα αποφεύγαμε «τις περιπέτειες του μωσαϊκού των υπολοίπων Βαλκανίων». Έτσι κι αλλιώς ποιος είπε ότι ένα έθνος πρέπει να ομογενοποιείται με δημοκρατικές μεθόδους; Να ‘ναι καλά οι χωροφύλακες…

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός που είναι καθ’ ύλην αρμόδιος για να «μαζέψει» τις μισαλλόδοξες απόψεις των στελεχών του, δηλαδή ο πρόεδρος του κινήματος, σφυρίζει αδιάφορα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter