Η Νικολάου και ο… κουμπάρος της αποφασίζουν για τις μεταγωγές κρατουμένων

Η Νικολάου και ο… κουμπάρος της αποφασίζουν για τις μεταγωγές κρατουμένων

Τα μελανά σημεία στην υπόθεση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και ο σκανδαλώδης τρόπος που το αρμόδιο υπουργείο αντιμετωπίζει την κατάσταση καθημερινά ενισχύονται με τρόπο προσβλητικό προς τον θεσμό της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της efsyn.gr με απόφαση της κυβέρνησης τρεις μήνες μετά τις εκλογές το 11μελές Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) μετατρέπεται σε 5μελές, καταργώντας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους εισαγγελείς από τη σύνθεσή του.

Τακτικό μέλος του ΚΕΣΦ ορίζεται ο Θεόδωρος Παναγιώτου και αναπληρωτής του ορίζεται ο Γρηγόρης Κάτσιος (μέλος Τ.Ο. της Ν.Δ). Και οι δύο εμφανίζονται ως «δικηγόροι εξειδικευμένοι σε θέματα Ποινικού Κώδικα» και συνεργάτες στο γραφείο του ποινικολόγου Αλ. Αλεξιάδη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παναγιώτου ήταν συνεργάτης και στο δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου, ενώ συμπτωματικά ήταν και κουμπάρος στον γάμο της (σύμφωνα με τα συστημικά Μέσα που κατέγραψαν το ιερό μυστήριο).

Επί 7 μήνες λόγω μη συγκρότησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών όλες οι μεταγωγές γίνονταν απευθείας από την Σοφία Νικολάου. Τελικά στις 18.12.2020 συγκροτήθηκε με Υπουργική Απόφαση η τριμελής ΚΕΜ με μέλη τη Σοφία Νικολάου, τον κουμπάρο της Θ. Παναγιώτου (που είχε διοριστεί ήδη στο ΚΕΣΦ) και την αντιεισαγγελέα Πειραιώς (και επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού) Αικατερίνη Μπαρτζάκλη. Αποφασίζει δηλαδή -εκτός των άλλων- για τις μεταγωγές κι ένας δικηγόρος που ενδεχομένως είχε και έχει πελάτες στις φυλακές που ζητούν μεταγωγές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter