Η Nissan κλείνει το εργοστάσιό της στην Βαρκελώνη - Χάνονται 3.000 θέσεις εργασίας

Η Nissan αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη, κάτι που θα προκαλέσει την απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου αναδιάρθρωσής της, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από την ιαπωνική εταιρεία, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο επιβίωσής της σήμερα, να εξετάσει άλλες επιλογές για το εργοστάσιο της Βαρκελώνης, επισημαίνοντας ότι η επένδυση σε αυτό θα είναι η πιο φτηνή εναλλακτική.

Το κλείσιμο του εργοστασίου αυτού θα κοστίσει στη Nissan έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ, εκτίμησε σε ανακοίνωσή της η Μαδρίτη.

Στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης εργάζονται περίπου 2.400 άνθρωποι, με το σύνολο του εργατικού δυναμικού σε αρκετές άλλες σχετικές εγκαταστάσεις της Nissan να ανέρχεται σε 3.000.

Η παραγωγή σε αυτό το εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει κυρίως ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι και ένα ημιφορτηγό, βρίσκεται εδώ και καιρό κάτω από το ανώτατο όριό της, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργατών οι οποίοι ξεκίνησαν απεργία στις αρχές Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.