«Η Novartis πήγε στις ΗΠΑ γιατί στην Ελλάδα η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη»

«Η Novartis πήγε στις ΗΠΑ γιατί στην Ελλάδα η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη»

Στο 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων, το οποίο διοργανώθηκε χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή στην Πάτρα, έδωσε το παρών ο γνωστός νομικός και δικηγόρος των τριών μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος του FBI στην υπόθεση Novartis, Παύλος Σαράκης.

Η ομιλία του είχε ως θέμα «Η Δημοσιότητα στην εξέλιξη και στην έκβαση μιας ποινικής υπόθεσης», με τον δικηγόρο να τονίζει πως θα αναφερθεί συγκεκριμένα στην περιβόητη υπόθεση Novartis, ο οποίος, όπως τονίζει στο ξεκίνημα της ομιλίας του είναι «από εκείνους τους ελάχιστους που γνωρίζουν την πραγματικότητα…».

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία πληροφόρησης της κοινής γνώμης με παράδειγμα την υπόθεση Novartis. «Με ρωτάνε γιατί επέλεξα να προσφύγω στην Αμερικανική δικαιοσύνη και όχι την Ελληνική. Τους απαντάω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος…λόγω της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Διορίζεται η ηγεσία της δικαιοσύνης με πολιτική απόφαση. Από πολιτικά πρόσωπα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θέση που έχει η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου (108η θέση), και στο γεγονός ότι ο Τύπος υπάρχει για να χειραγωγείται η κοινή γνώμη.

Με την πρώτη διαρροή μια μειονότητα δημοσιογράφων ανέδειξε τα στοιχεία και διώχθηκε για κακουργήματα, ενώ άλλοι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύτηκαν ότι οι καταγγέλλοντες ήταν ανώνυμοι και έλεγαν «θα τους λιώσουμε». «Συγκεκριμένα κανάλια και μέσα δεν εμφάνιζαν ποτέ τις καταγγελίες αλλά μόνο τους καταγγελλομένους» ανέφερε.

Σκάνδαλο Novartis: Κατέρρευσε το κατηγορητηριο κατά Βαξεβάνη – Αθώοι όλοι οι δημοσιογράφοι

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis με ελληνικούς υπότιτλους (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter