Η Ντόρα… λειαίνει τη διαφοροποίηση Σαμαρά: «Πλατφόρμα δεν είδα»!

Η Ντόρα… λειαίνει τη διαφοροποίηση Σαμαρά: «Πλατφόρμα δεν είδα»!

«Για να είμαι ειλικρινής, πλατφόρμα δεν είδα. Άκουσα την πάγια θέση του περί απεμπλοκής από τη Συνθήκη των Πρεσπών». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά, σε μια εμφανή προσπάθειά της να συγκαλύψει την διαφορετική και άκρως δεξιά γραμμή πλεύσης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, όπως φάνηκε κατά την ομιλία του στο 13ο συνέδριο του κόμματος. 

Κατά την εκτίμηση της Ντ. Μπακογιάννη, «ο κ.Σαμαράς δεν πρότεινε κάποια διαφορετική πολιτική απ’ αυτή την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει μία διαφορετική ρητορική, ένα διαφορετικό λεξιλόγιο από αυτό της κυβέρνησης».

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών η Ντ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μην υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας ακόμη και πρόταση μομφής. Σήμερα η συμφωνία έχει παράξει έννομα αποτελέσματα, τα Σκόπια είναι μέλος του ΝΑΤΟ και το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο του Βουκουρεστίου δεν υπάρχει πια. Είναι λοιπόν αδύνατο να υπάρξει απεμπλοκή από αυτή τη συμφωνία και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με ελληνική πρωτοβουλία».

Τέλος θεώρησε ότι οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών που τις ασπάζονται δε συνιστούν «απειλή» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είχε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να βλάψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σήμερα ο οποίος θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να υπονομεύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter