Η Ντόρα χαρακτήρισε «σπουδαίο και ταπεινό» τον Τζ. Μπους, αλλά… ξέχασε να μας πει για τους χιλιάδες νεκρούς στον Πόλεμο του Κόλπου

Από την Ντόρα Μπακογιάννη κανείς δεν θα περίμενε διαφορετικό “αντίο” στον 94χρονο ηγέτη και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο που πέθανε σήμερα πλήρης ημερών. Με δύο tweets τον χαρακτηρίζει «ηγέτη με βαθιά γνώση του κόσμου και των ισορροπιών του», «σπουδαίο πολιτικό άνδρα» και «ταυτόχρονα ταπεινό και αγαπητό». 

«Είχα την τιμή να τον γνωρίζω καλά. Αγαπούσε την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη», γράφει μετά βεβαιότητας…

Ενώ προσθέτει πως «δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μας, στα Χανιά, μαζί με την αγαπημένη του Μπάρμπαρα. Τα θερμότερά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τον αμερικανικό λαό».

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Βέβαια παραλείπει να μας πει ότι ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν ο εμπνευστής του Πολέμου του Κόλπου, συγκροτώντας μια τεράστια διεθνή συμμαχία από τουλάχιστον 31 κράτη που υπό την καθοδήγηση των Η.Π.Α. και την εξουσιοδότηση του Ο.Η.Ε. επενέβη κατά του Ιράκ, για την “απελευθέρωση του Κουβέιτ.” Ενός πολέμου ο οποίος άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τεράστιες υλικές καταστροφές και ανείπωτο ανθρώπινο πόνο. 

Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος της ιστορίας, αφού χάρις στο CNN μπήκε σε κάθε σπίτι κι έγινε μαύρο τηλεοπτικό θέαμα. 

Την πρώτη εβδομάδα των αεροπορικών επιχειρήσεων, το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής υποδομής του Ιράκ είχε καταστραφεί. Μετά την επιτυχία των εναέριων επιθέσεων ήλθε η σειρά των χερσαίων επιχειρήσεων για την ανακατάληψη του Κουβέιτ. Διήρκεσαν μόλις 100 ώρες, αλλά οι νεκροί της επέμβασης ανήλθαν σε 25.000 και οι τραυματίες σε 75.000 ενώ σχεδόν μεγάλο μέρος των υποδομών του Ιράκ καταστράφηκε.