Η οικογένεια Μητσοτάκη και οι Τούρκοι

Η οικογένεια Μητσοτάκη και οι Τούρκοι

Το αν η Ντόρα Μπακογιάννη είναι «λαγός» του Κυριάκου Μητσοτάκη με το πλαίσιο που βάζει για αλλαγή στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά ακόμη δεν είναι βέβαιο.

Ωστόσο οι απόψεις της δεν ακούγονται καθόλου καλά στους σαμαρικούς και τους καραμανλικούς του κόμματος. Οπως έλεγε βουλευτής: «Η οικογένεια Μητσοτάκη παραδοσιακά τα πηγαίνει καλά με τους Τούρκους, δεν θα τα χαλάσει τώρα»…

Ο Νικηφόρος της νίκης

Για την εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση των Προοδευτικών Οικονομολόγων στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου κάτι θα έχει πάρει το μάτι σας, παρά το «θάψιμο» από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. H νέα παράταξη των Προοδευτικών Οικονομολόγων έλαβε ποσοστά κοντά στο 17%, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Αυτό που σίγουρα δεν θα έχετε διαβάσει είναι το πρόσωπο που κινήθηκε και εργάστηκε ώστε να συγκροτηθεί η παράταξη και να κατέβει το ψηφοδέλτιο στις εκλογές: είναι ο Μιχάλης Νικηφόρος, πρώην γραμματέας της παντοδύναμης ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Αξιοποίησε την επιρροή του στους απόφοιτους της ΑΣΟΕΕ και «πρωταγωνίστησε» (με τη βοήθεια και των εφοριακών του ΣΥΡΙΖΑ) για να στηριχτούν οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι από αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Σήμερα ο Μ. Νικηφόρος συμμετέχει στην πολιτική δραστηριότητα ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Καριερίστες

Ομως η παρουσία του Μ. Νικηφόρου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανέφελη. Ειδικά στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε καθόλου αυτή η εξέλιξη. Τον κατηγορούν ότι είναι πίσω από φροντιστήρια που λειτουργούν στην ΑΣΟΕΕ και ουσιαστικά δίνουν πτυχία στους φοιτητές – είναι δε τόσο σίγουροι για την επιτυχία που τους λένε ότι «αν δεν περάσεις, θα σου επιστρέψουμε τα λεφτά σου»! Η προειδοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης έχει κάνει υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνουν ότι «θα φύγουν τα δικά μας παιδιά και θα αντικατασταθούν από καριερίστες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter