Η οικονομία καταρρέει αλλά η ΝΔ… κλαίει για τις τράπεζες

Η οικονομία καταρρέει αλλά η ΝΔ… κλαίει για τις τράπεζες

Τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία γίνονται όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλύτερα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη πελαγωμένο από τα μηνύματα δυσαρέσκειας που λαμβάνει από παντού και κυρίως από τους δικούς της ανθρώπους και μη μπορώντας να δικαιολογήσει τη μη υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων αρχίζει και πάλι να κατηγορεί τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά στο τσουνάμι των πλειστηριασμών που έρχεται από τις αρχές Μαΐου και τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις των πολιτών, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μας ενημέρωσε χθες ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες» ξεχνώντας το πόσες φορές με χρήματα του ελληνικού λαού έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί.

Η Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεχνούν ότι με τα μνημόνια στα οποία έριξαν τη χώρα το 2010 το ΑΕΠ έπεσε κατά 25%, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 50%, οι ανεργία ξεπέρασε το 25% με αυτή των νέων να ξεπερνά το 50%, η Παιδεία και η Υγεία διαλύθηκαν, τα φάρμακα εξαφανίστηκαν, χιλιάδες επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες έβαλαν λουκέτο, χιλιάδες νέοι επιστήμονες και όχι μόνο αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν.

Και έρχεται τώρα ο Σταϊκούρας να δηλώσει ότι οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση. Για να ξεγελάσει ακόμη μια φορά τους πολίτες και να τους προετοιμάσει ότι σε τρεις μήνες τα αρπακτικά funds σε συνεργασία με τις τράπεζες και την κυβέρνησή του θα ξεσπιτώνουν οικογένειες, στέλνοντάς τες στην φτώχεια και την ανέχεια.

Θα είναι η μεγαλύτερη μεταφορά ακίνητης περιουσίας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να ενδιαφέρει αυτό τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Όμως δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να δίνουν αυτά που υποσχέθηκαν στις ελίτ και στους τραπεζίτες αλλά η αντίδραση, όσο και να θέλουν τα φιλικά προς αυτούς Μέσα Ενημέρωσης να κρύψουν, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν, των πολιτών θα είναι τόσο μεγάλη που θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος των κριμάτων τους.

Αρκεί βέβαια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και εκτός από ανακοινώσεις των στελεχών τους, που δεν τις διαβάζει κανένας, να ενεργοποιηθούν και να ενημερώσουν το ελληνικό λαό.

Όχι τίποτε άλλο αλλά σε μια νέα οικονομική κρίση, το φταίξιμο θα πέσει και πάνω τους, με μόνους κερδισμένους τους φασίστες και τους ακροδεξιούς αρνητές της Δημοκρατίας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter