Η οικονομία καταρρέει, το μνημόνιο έρχεται

Η οικονομία καταρρέει, το μνημόνιο έρχεται

Μπροστά σε ένα νέο μνημόνιο βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, μνημόνιο που φαίνεται ότι θα είναι πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μ. Ρούτε είναι αδιάλλακτος ως προς το ότι πρέπει η ΕΕ να έχει όχι μόνο εποπτικό αλλά και παρεμβατικό ρόλο στο πολυετές «μεταρρυθμιστικό» πρόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για μπορέσει να λάβει τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάπτυξης, ως βοήθεια στην οικονομία της από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

«Μεταρρυθμιστικό» πρόγραμμα το οποίο με ανοικτές αγκάλες δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί από τα προηγούμενα μνημόνια.

Γιατί βέβαια οι μεταρρυθμίσεις που με χαρά θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αφορούν τα προσφιλή της θέματα, περιορισμό του κοινωνικού κράτους, εξαφάνιση των όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, ιδιωτικοποίηση και των υπόλοιπων κρατικών εταιρειών δηλαδή μια απόλυτη θεοποίηση του ιδιωτικού τομέα.

Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι και μικροί επιχειρηματίες θα βρεθούν από τη μία μέρα στην άλλη ξεκρέμαστοι και θα γίνουν βορά στα θηρία των μεγάλων και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Ότι δεν κατάφεραν να καταστρέψουν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου, Σαμαρά ονειρεύεται να καταστρέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζοντας τα αντιδημοκρατικά μέτρα που ψηφίζει στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία.

Έχοντας ως πρότυπό του τον ούγγρο πρωθυπουργό Ορμπαν και με σύμμαχο τα πολυταϊσμένα από αυτόν Μέσα Ενημέρωσης στήνει υποθέσεις όπως αυτή της Προανακριτικής Παπαγγελόπουλου, αφήνει τους πραιτωριανούς του Χρυσοχοΐδη να αλωνίζουν τσακίζοντας στο ξύλο διαδηλωτές αλλά και απλούς πολίτες, γεμίζει τα υπουργεία με τα «δικά μας παιδιά» ως μετακλητούς, βοηθάει μόνο τους φίλους του μεγαλοεπιχειρηματίες στήνοντας ένα οικογενειακό κράτος που κανένας ηγέτης της Δεξιάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Η επανάληψη της περιόδου των μνημονίων με το φάσμα της φτώχειας να επικρέμεται για ακόμη μια φορά πάνω από την ελληνική κοινωνία καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ την αφύπνιση των δημοκρατικών κομμάτων και των πολιτών. Και αυτό γιατί όσο περνούν οι ημέρες η καταστροφή που προξενεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη καθίσταται μη αναστρέψιμη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter