Η οικονομία στενάζει αλλά τα golden boys της ΝΔ ευημερούν

Η οικονομία στενάζει αλλά τα golden boys της ΝΔ ευημερούν

Τα βλέμματα τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει σχεδόν αποκλειστικά στα έργα και τις ημέρες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Εδώ όμως στην Ελλάδα η κυβέρνηση δουλεύει υπόγεια προσπαθώντας να επιτύχει όσο πιο αθόρυβα γίνεται όλες τις δουλείες τις οποίες έχει υποσχεθεί προεκλογικά.

Έτσι λοιπόν δεν αυξάνει τον κατώτερο μισθό, αλλάζει το Ασφαλιστικό, δεν δίνει τη 13η σύνταξη, αφήνει οι εργοδότες να καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων χωρίς να παρεμβαίνει, αρνείται να ενεργοποιηθούν οι τριμερείς επιτροπές του υπουργείου Εργασίας.

Η οικονομία αρχίζει πλέον να μην στέκεται καλά στα πόδια της, όσο και αν οι αμερικανοί λένε καλά λόγια για την πορεία της. Η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται, ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας έχει ανακοπεί, η αγορά αγκομαχά καθώς ούτε και στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν μπόρεσε να ανακάμψει, οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει τον ανήφορο και γενικώς η ρευστότητα των πολιτών έχει περιοριστεί.

Από την άλλη πλευρά στις ΔΕΚΟ και στον στενό δημόσιο τομέα το πάρτι συνεχίζεται καθημερινά με μεγαλύτερη ένταση.

Από τις εκατοντάδες προσλήψεις των μετακλητών μέχρι τα golden boys με τους παχυλούς μισθούς των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έχουν αλώσει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό μόλις σε έξη μήνες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτω από τις οδηγίες του ίδιου και του επιτελείου του πραγματοποιείται το πάρτι, απολαμβάνει το θέαμα σιωπηλός και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσπαθώντας να βρει νέους τρόπους πλουτισμού αποκλειστικά για τους φίλους του κόμματός του.

Οι υπόλοιποι πολίτες αποκλεισμένοι από παντού, προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά για το ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι συνοδοιπόροι της μας οδηγούν σταθερά σε νέα οικονομική κρίση πολύ χειρότερη από αυτή του 2010.

Με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να μη διάγουν και τις καλύτερες ημέρες τους, τη φωτιά στη Μέση Ανατολή να πλησιάζει, την Ευρώπη να χάνει μέρα με τη μέρα την ισχύ της, το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την άλωση του κράτους.

Δεν χρειάζεται να οδηγηθούμε σε εθνική κρίση για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση από το δημοκρατικό κόσμο της χώρας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter