Η οικονομία στον γύψο

Η οικονομία στον γύψο

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ψάχνει τρόπους για να χαλαρώσει τα περιοριστικά λόγω κορονοϊού μέτρα, η οικονομία, όμως, που την έχει βάλει στο ψυγείο, ετοιμάζεται να εισέλθει σε βαθιά κατάψυξη.

Οι Eυρωπαίοι ηγέτες φάνηκαν για ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων, παρά τις δραματικές εκκλήσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ να πάρουν γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Την Παρασκευή οι οίκοι αξιολόγησης άρχισαν να υποβαθμίζουν το outlook της Ελλάδας. Παρά τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας ως ένα σημείο από την ΕΚΤ, που αποδέχτηκε τα ομόλογα χαμηλής επενδυτικής διαβάθμισης ως ενέχυρα για τη χορήγηση πιστώσεων και απoφάσισε να συμπεριλάβει τα ελληνικά χρεόγραφα στο συμπληρωματικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τα χρήματα για τη στήριξη της οικονομίας δεν φτάνουν.

Με την οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο την οδήγησε σε ύφεση αλλά ξεκοκάλισε και το «μαξιλάρι» των τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ που με τις θυσίες του ελληνικού λαού είχε καταφέρει να δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον χωρίς χρήματα οδηγούμαστε σε ακραία οικονομική κρίση που θα εκτινάξει την ανεργία και θα καταβυθίσει το ΑΕΠ.

Ηδη όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι σταματούν τα λόγω πανδημίας επιδόματα, τα 800 ευρώ θα συνεχίσουν να δίνονται, με συμμετοχή όμως των εργοδοτών, μόνο σε εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

Ο προϋπολογισμός δεν αντέχει, τα δισεκατομμύρια μοιράστηκαν ποιος ξέρει σε ποιους, ενώ η βοήθεια από την ΕΕ αναζητείται. Η ελληνική οικονομία μπαίνει για ακόμη μια φορά στον γύψο από κυβέρνηση της Δεξιάς που μας οδηγεί σε ένα ακόμη μνημόνιο. Ισως το σκληρότερο από όλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter