Η οικονομική ελίτ μαγειρεύει… ΚΙΝΑΛ

Η οικονομική ελίτ μαγειρεύει… ΚΙΝΑΛ

Με «επιταχυντή» πολιτικών εξελίξεων τον Ανδρέα Λοβέρδο ετοιμάζουν κόμμα-ουρά της κυβέρνησης

Δέσμιοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιχειρηματικής, οικονομικής και μιντιακής ελίτ που στηρίζει τον πρωθυπουργό παραμένουν το ΚΙΝΑΛ και η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά. Η τελευταία δείχνει να μην μπορεί ή να μη θέλει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια της εσωστρέφειας, έχοντας όμως απολέσει και την κοινοβουλευτική της ομάδα, η πλειοψηφία της οποίας μάλλον λοξοκοιτά προς την πλευρά όσων αμφισβητούν την πρόεδρο του κινήματος.

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων έχει θορυβήσει και παράλληλα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των γνωστών κύκλων, με βασικό επίδικο την ύπαρξη ενός κόμματος αριστερότερα της ΝΔ το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί επικουρικά στη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει όλο και πιο διογκούμενη αμφισβήτηση, τόσο από δεξιότερά του όσο και από τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα.

Μαλώνοντας την πρόεδρο

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Documento, η απόφαση της κ. Γεννηματά να δοκιμάσει πιο σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή – ρητορική το τελευταίο διάστημα είχε αποτέλεσμα ειδικά το τελευταίο τρίμηνο αρχικά τον αποκλεισμό των στελεχών του ΚΙΝΑΛ από τα ΜΜΕ. Ακολούθησαν απανωτά τηλεφωνήματα τόσο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και από τον Κώστα Σημίτη, με αποκορύφωμα φυσικά το άρθρο του τελευταίου στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 7 Νοεμβρίου με το οποίο «μάλωνε» το κόμμα του γιατί δεν στηρίζει την κυβέρνηση στους χειρισμούς της για την πανδημία. Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν τηλεφωνήματα και συστάσεις για χαμήλωμα των αντιπολιτευτικών τόνων και σε άλλα στελέχη του κόμματος.

Οταν όλα τα παραπάνω δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα ενεργοποιήθηκαν εκ νέου «Τα Νέα» και η Opinion, με τη γνωστή δημοσκόπηση για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political στις 18 Νοεμβρίου, η οποία εμφάνιζε τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται (με 20,6%) για την ηγεσία του κόμματος στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης! Ο τελευταίος βέβαια από τα μέσα του Οκτώβρη είχε εκδηλώσει τις προθέσεις του με το tweet του για την Αννα Διαμαντοπούλου αλλά είχε ενημερώσει τηλεφωνικά και την κ. Γεννηματά για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Το χαρτί… Λοβέρδος

Τα «Νέα» δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δείχνουν τις προθέσεις της ελίτ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Ανδρ. Λοβέρδο «επιταχυντή των εξελίξεων». Ποιων εξελίξεων; Αυτών που θέλουν εκλογές το φθινόπωρο του 2021, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να παίζει το χαρτί του εμβολιασμού του πληθυσμού για την Covid-19, της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και του «καψίματος» της απλής αναλογικής, έχοντας για χρυσή εφεδρεία ένα ΚΙΝΑΛ πρόθυμο να συγκυβερνήσει και να καταλάβει υπουργικές θέσεις. Μόνο που για να γίνει αυτό πρέπει η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού να γίνει την προσεχή άνοιξη αντί για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, οι εν λόγω σχεδιασμοί είναι εν γνώσει τόσο της Φ. Γεννηματά όσο και του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter