Η Ολλανδή, η Μαρία Χούκλη και το άσπρο Fiat του Μαξίμου

Η Ολλανδή, η Μαρία Χούκλη και το άσπρο Fiat του Μαξίμου

-Η κυρία Ingeborg Beugel, την οποία αυτές τις μέρες αποκαλούμε «Ολλανδή δημοσιογράφο», δεν είναι καθόλου νέα στην Ελλάδα και καθόλου νέα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κομψή και ντελικάτη φιγούρα της, έχει σταθεί απέναντι σε πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς ( απ’ όλους νομίζω ότι θαυμάζει περισσότερο τον Αντρέα Παπανδρέου) με τρόπο που αναμφίβολα θυμούνται πολλοί. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και θα τον θυμάται σίγουρα η κυρία Beugel. Στην αντιπαράθεση της Ολλανδής δημοσιογράφου με τον Μητσοτάκη οι υπόλοιποι θα θυμόμαστε τρία πράγματα. Το εντυπωσιακό κόκκινο καπέλο της δημοσιογράφου που μετά από λίγο ο Μητσοτάκης το αντελήφθη σαν κόκκινο πανί, το γεγονός ότι ο Κυριάκος συγχυσμένος άφησε στην άκρη την Χαρβαρντιανή προφορά των αγγλικών του και θύμιζε απόφοιτο Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών στην Κάνιγγος και την εντυπωσιακή παραδοχή του πως οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι έχουν κουλτούρα να κάνουν ευθέως ερωτήσεις στου πολιτικούς.

-Μια φορά βρέθηκε τα δυόμισι χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκο απέναντι σε πραγματικό δημοσιογράφο με πραγματικό ερώτημα και έφυγαν όλα τα πετσώματα από το Μαξίμου. Φυσικά τα Βλαστάρια του Μεγάρου, έτρεξαν να συγχαρούν τον Κυριάκο και να του δημιουργήσουν την εικόνα ότι συνέτριψε την ενοχλητική Ολλανδή. Δεν το έκαναν μόνο γιατί η δουλειά τους είναι να λένε ό,τι θέλει να ακούει ο Πρόεδρος, αλλά και γιατί φροντίζουν να μην στεναχωρούν τελευταία καθότι περνά δύσκολα. Δικός του άνθρωπος που γνωρίζει μέχρι και ποιο Ρόλεξ φοράει που λέει ο λόγος, υποστηρίζει πως όσο πιο δύσκολα περνάει ψυχολογικά ο Πρόεδρος, τόσο πιο αυταρχικός γίνεται προς τα έξω.

-Η πιο ηχηρή θαυμάστρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, είναι η παλιά παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη. Όταν της απευθύνεται ο Κυριάκος, το μάτι της λάμπει σα να ξαναβγήκε σε στούντιο. Το κακό γι αυτήν είναι πως στο συγκεκριμένο περιβάλλον υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι και ως γνωστόν, όπου υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι, οι καλές κουβέντες είναι όπως τα πηγάδια στην έρημο. Δεν είναι μόνο ξερά, μπορείς να βρεις και φίδια. Η Μαρία πάντως ανέλαβε να κινητοποιήσει όπως μου λένε τα αντανακλαστικά των δημοσιογράφων για να περιποιηθούν την Ingeborg όπως της άξιζε ως «τουρκόφιλη» και ως αυτή που «όπως λένε οι γείτονες βάζει πακιστανούς να της βγάζουν τα σκυλιά βόλτα». Τώρα να το πιστέψω ή όχι; Γίνεται τέτοια σφαγή στο Μαξίμου που οι σερβιτόροι του Μεγάρου σε λίγο θα αποφεύγουν τα σερβίτσια με μεταλλικά μαχαιροπήρουνα. Μόνο πλαστικά.

-Ο Χρήστος Ταραντίλης έφυγε νωρίς. Για όσους δεν θυμούνται, ο Ταραντίλης υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος για μόλις ενάμιση μήνα. Διαδέχθηκε τον Στυλιανό Πέτσα και επειδή απ ό,τι φαίνεται αυτός είχε πέτσα, έθεσε εαυτόν εκτός κυβερνητικού ψέματος. Αποχώρησε έγκαιρα και αξιοπρεπώς. Μέχρι σήμερα ο Μητσοτάκης έχει αλλάξει τέσσερεις κυβερνητικούς εκπροσώπους, γιατί πρέπει κάποιος να φταίει για να μην φταίει ο ίδιος όταν το πράγμα στραβώνει επικοινωνιακά. Μόνο ο «γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω»-Οικονόμου, φαίνεται να έχει μέλλον σε αυτή τη θέση. Έχει πιάσει το νόημα . Κατηγορεί τον Τσίπρα για όλα. Ούτε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης να ήταν.

-Ο Γιάννης Οικονόμου πάντως, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπέγραψε πρόσφατα το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου. Στα Μέσα Ενημέρωσης θα επιστραφεί το ποσό που έχουν καταβάλει για Ασφαλιστικές Εισφορές τα τρια τελευταία χρόνια. Τα Μέσα που δεν έχουν καταβάλει Εισφορές, δεν πρόκειται να πληρώσουν. Μια ματιά στον κατάλογο που έχει ανακοινωθεί είναι αποκαλυπτική. Εφημερίδες όπως το Documento , το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ έχουν καταβάλει το σύνολο των Ασφαλιστικών Εισφορών . Το συγκρότημα REAL του Νίκου Χατζηνικολάου (σύμφωνα με τον κατάλογο του Υπουργείου) από το 2017 έως το 2020 έχει καταβάλει μηδέν ευρώ για Ασφαλιστικές Εισφορές από τα 323.506 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει. Οι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (πρόκειται για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), έπρεπε να καταβάλει 1.262.868 ευρώ και χρωστάει 1.045.566. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επίσης χρωστάει 388.624 από τα 910.195 ευρώ. Είναι απορίας άξιο πώς υπάρχουν εφημερίδες που δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά λειτουργούν.

-Το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, είχε αρχικώς ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, είχε ετοιμάσει το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά ουδέποτε εκταμιεύτηκαν χρήματα για τον Τύπο. Ο λόγος είναι πως ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αρνήθηκε επανειλημμένα να δώσει τα χρήματα. Πού πήγαν τελικώς; Είναι μέρος από 37 δις που άφησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα οποία έκανε λίστες Πέτσα και απευθείας αναθέσεις.
-Ή η ΝΔ είναι σε αδιέξοδο και δεν βρίσκει πρόθυμους ή πάνε τον Πέτσα για σφαγή. Εισηγητής της πλειοψηφίας στη λεγόμενη Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης. Προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά για τον κύριο, (πέρα από τις προνομιακές σχέσεις που είχε με τον Κόκκαλη), αλλά οι της ΝΔ ανάβουν όπως λένε κερί. Και όσα λιβάνια και να κάψουν τα ΜΜΕ δεν σώζεται η κατάσταση.

– Η αποκάλυψη του Documento για την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία έκανε κατάτμηση έργου το οποίο έδωσε με απευθείας αναθέσεις σε τρεις εταιρείες από τις οποίες η μία ανήκει σε συνεργάτιδα της Μαρέβας (οι άλλες δύο ανήκουν σε δύο αδέλφια) έχει θορυβήσει και την Τράπεζα και την Κυβέρνηση. Ο συμπαθής δημοσιογράφος Χρήστος Κώνστας ο οποίος εργάζεται (και) στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, υποσχέθηκε στη διευθύνουσα Αθηνά Χατζηπέτρου πως θα βρει ποιος ήταν το βαθύ λαρύγγι. Κάνει λοιπόν επαφές με δημοσιογράφους αναζητώντας ένα όνομα μέσα στην Τράπεζα. Από την πλευρά της όμως η ηγεσία της Τράπεζας υποψιάζεται πολιτικό πρόσωπο. Σε βαθμό που μιλούν για ένα άσπρο FIAT που τους παρακολουθεί με εντολή Μαξίμου παρακαλώ.

-Με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, τα έχουν βάλει βουλευτές του κόμματος. Τον κατηγορούν πως λογοκρίνει Ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή. Χωρίς περιστροφές, με τον Μπούγα τα έβαλε ο Μανούσος Βολουδάκης, αλλά αυτός τα έριξε στον κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ του κόμματος. Γιατί όμως το κόμμα να έχει δημιουργήσει έναν κανονισμό που απαγορεύει την ελεύθερη και απρόσκοπτη Κοινοβουλευτική δράση του βουλευτή; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί οι βουλευτές είναι για να ψηφίζουν . Τα υπόλοιπα τα κάνει ο Πρόεδρος και το Επιτελικό Κράτος. Μην πέσουμε σε κανένα ύφαλο-Ερώτηση για πράγματα που έχει προγραμματίσει σιωπηλά το Επιτελικό και χαλάσει καμιά δουλειά…

-Η ξέρα πάντως στην οποία έχει πέσει το Επιτελικό Κράτος λέγεται Αττική Οδός. Λήγει η σύμβαση λειτουργίας του Έργου και η ανανέωση μαζί με νέες κατασκευές, αποτελούν την σύγκρουση των κατασκευαστικών γιγάντων. Ποιον να δυσαρεστήσει ο Κυριάκος; Μια οικογένεια είμαστε.

-Και ενώ ο Μητσοτάκης έκανε μέχρι και νόμο για να αμνηστευτούν τραπεζίτες και οι «πελάτες» τους με τα θαλασσοδάνεια, o Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, άσκησε αναίρεση στην απόφαση που με βάση ακριβώς το νόμο, έστειλε στο καλάθι των αχρήστων μεγάλες δικογραφίες με κατηγορούμενους τον Ελληνοαμερικάνο Γιώργο Λογοθέτη, το Μιχάλη Σάλλα και τους συνεργάτες τους . Ακόμη και ο φωτογραφικός νόμος είναι νόμος, αλλά είναι δύσκολο για Εισαγγελείς να πετάξουν δικογραφίες με αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν πώς έκλεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Δυσεπίλυτο το πρόβλημα νομικά και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές, δεν θέλουν να συνυπογράψουν το μεγάλο κουκούλωμα

-Σοβαρά προβλήματα έχει το Μαξίμου με τη Δικαιοσύνη ή αν θέλετε η Δικαιοσύνη με το Μαξίμου. Ο λόγος είναι πως ένας απεσταλμένος του Μεγάρου από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου κάνει συχνές επισκέψεις σε δικαστήρια και δικαστές. Και ναι μεν το κλίμα των συναντήσεων είναι συνήθως ευχάριστο και με καφέ, όταν τελειώνει όμως η επίσκεψη εξαπλώνεται η δυσφορία και η ψιθυρολογία. Γιατί η φράση «θα ήθελε ο Κυριάκος» να φαίνεται γοητευτική για όποιον κατέχει εξουσία εξ απονομής του Μαξίμου, αλλά είναι τραγικό να μη αντιλαμβάνεται πως οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι και αυτοί φορείς μια άλλης εξουσίας η οποία απαιτεί τουλάχιστον τακτ. Ακόμη και όταν παίρνει εντολές.

-Στα κάγκελα ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις νομικές εξελίξεις για το Noor 1. Ο επιχειρηματίας που απέδιδε στο ΣΥΡΙΖΑ το συσχετισμό του με το ναρκόπλοιο, επί Κυριακού Μητσοτάκη, δεν βλέπει να κλείνει η υπόθεση. Και μαντέψτε ποιος του φταίει; Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν όσοι γύρω του, του υποβάλουν την ιδέα πως όλα γίνονται για να τον κρατά σε ομηρία η κυβέρνηση. Κακώς του τα λένε, γιατί η Δικαιοσύνη ως γνωστόν είναι ανεξάρτητη.

-Ο φιλικός κύκλος του Μητσοτάκη, έχει πάντως σοβαρές εκκρεμότητες με το περιβάλλον Μαρινάκη. Για την ακρίβεια, με το τμήμα εκείνο του περιβάλλοντος, όπου ο επιχειρηματίας διατηρεί τα εκδοτικά pet. Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ο άνθρωπος πίσω από την πετυχημένη εταιρεία επικοινωνίας V+O, ακούγεται πως θεωρεί υπεύθυνο για τους εξοντωτικούς φορολογικούς ελέγχους χρόνων που έχουν γίνει στην εταιρεία του, άνθρωπο του Μαρινάκη. Ο συγκεκριμένος, κατά την προσφιλή του τακτική, έστελνε ανώνυμες επιστολές στην ΑΑΔΕ, κατηγορώντας την εταιρεία για διακίνηση μαύρου χρήματος. Υπόθεση δηλαδή καρμπόν με τους ελέγχους στο Documento. Πώς τώρα κατέληξε ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης στο συμπέρασμα είναι άγνωστο. Λέγεται πάντως πως πρώτα υπήρχαν δημοσιεύματα και στη συνέχεια εμφανίζονταν οι «καταγγελίες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter