Η Ολλανδία βάζει ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην «πορτοκαλί» λίστα – Αναμένονται χιλιάδες ακυρώσεις

Η Ολλανδία βάζει ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην «πορτοκαλί» λίστα – Αναμένονται χιλιάδες ακυρώσεις

Η Ολλανδία αποδομεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χάρη Θεοχάρη που έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο συνεντεύξεων για να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής από τον κορονοϊο χώρα. Με αιφνιδιαστική οδηγία προς τους Ολλανδούς πολίτες χθες αργά το απόγευμα η κυβέρνηση της Ολλανδίας βάζει από την Κυριακή 30 Μάιου  στον πορτοκαλί κατάλογο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στην ουσία η Ολλανδία ζητά από τους πολίτες της όταν θα επιστρέφουν από διακοπές σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να τίθενται σε καραντίνα.

 

Τα νησιά του Ν. Αιγαίου θα μπουν στην «πορτοκαλί» λίστα από τις 30 Μαϊου

 

Η ολλανδική κυβέρνηση διευκρινίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυξήθηκε ο αριθμός των λοιμώξεων corona στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στον πορτοκαλί ολλανδικό κατάλογο βρίσκονται τόσο η Αθήνα όσο και η Κρήτη αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα. Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τα Ιόνια Νησιά.

Πικρή για τους Ολλανδούς η περσινή εμπειρία

Ας μη ξεχνάμε ότι το καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό δίδυμο των Μητσοτάκη-Θεοχάρη είχε προκαλέσει με τις ανέμελες πρακτικές τους τη μήνι τον Ολλανδών και πέρυσι, όταν το ελληνικό καλοκαίρι είχε γεμίσει κορονοϊο τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο λόγος βέβαια ήταν ότι το άνοιγμα του τουρισμού είχε γίνει χωρίς να απαιτείται μοριακό τεστ προ 72 ωρών. Ηταν τέτοια η διάδοση που προκλήθηκε  στα ελληνικά νησιά που όταν γύριζαν οι τουρίστες στην πατρίδα τους προκαλούσαν  νέο αυξητικό κύμα.

Έτσι αναγκάστηκαν χώρες όπως η Βρετανία και η Ολλανδία,  μόλις επτά μήνες πριν, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν τις κοινωνίες τους από τις ανέμελες πρακτικές των αρίστων της ελληνικής Κυβέρνησης, να επιβάλουν στους πολίτες τους που έρχονταν από Ελλάδα καραντίνα 10 ημερών.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου η ολλανδική κυβέρνηση είχε εκδώσει οδηγία κατατάσσοντας την Ελλάδα στον πορτοκαλί κατάλογο ενώ το ίδιο είχε πράξει και η Βρετανία με αποτέλεσμα τόσο η TUI όσο και η JET2 να ακυρώσουν χιλιάδες κρατήσεις ολλανδών και βρετανών τουριστών προς τα ελληνικά νησιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter