Η ολλανδική ING Bank αντιμέτωπη με καταγγελίες ξεπλύματος χρήματος και διαφθοράς

Η ING βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινική έρευνα από τις ολλανδικές αρχές για το ρόλο της σε ξέπλυμα χρήματος και υποθέσεις διαφθοράς στο Ουζμπεκιστάν που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιβολή σημαντικών προστίμων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ολλανδικής εισαγγελίας.

«Υπάρχουν υποψίες ότι η τράπεζα δεν ανέφερε ή δεν ανέφερε εγκαίρως, παράτυπες συναλλαγές», δήλωσε η Μαριέκε βαν ντερ Μόλεν, εκπρόσωπος της ολλανδικής εισαγγελίας για οικονομικά εγκλήματα. «Το αντικείμενο της έρευνας είναι, μεταξύ άλλων, οι ασυνήθιστες πληρωμές από την VimpelCom στην εταιρία κυβερνητικού αξιωματούχου του Ουζμπεκιστάν».

Η VimpelCom, που εδρεύει στην Ολλανδία, κατέβαλε 795 εκατ. δολάρια τον Φεβρουάριο του 2016 για τον διακανονισμό ερευνών αναφορικά με τον ρόλο της στην υπόθεση αυτή.

Ο εκπρόσωπος της ING Ράιμοντ Βερμέλεν επιβέβαιωσε τη διενέργεια έρευνας, η οποία αποκαλύφθηκε στην ετήσια έκθεση της τράπεζας που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Δήλωσε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

«Η ING Bank αποτελεί αντικείμενο ποινικών ερευνών από τις ολλανδικές αρχές, αναφορικά με διάφορες απαιτήσεις για νέους πελάτες, ξέπλυμα χρήματος και πρακτικές διαφθοράς», σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ετήσια έκθεση. Η ING ανακοίνωσε ότι δέχθηκε αιτήματα για πληροφορίες από τις αμερικανικές αρχές και ότι συνεργάζεται. Ο Βερμέλεν δήλωσε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση της έρευνας, αλλά είναι πιθανόν να οδηγήσει σε σημαντικά πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.