Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο άνοιγμα των σχολείων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (Video)

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο άνοιγμα των σχολείων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (Video)

Έντονα αντιδρά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στην επαναλειτουργία των γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου, θέτοντας εύλογα ερωτήματα, που άπτονται τόσο της ασφάλειας μαθητών και καθηγητών όσο και των διαδικασιών.

Σημειώνεται πως σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού «φωτογράφισε» την κυβερνητική βούληση για άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως φοβίες θα έχουμε και τον Σεπτέμβριο. 

Διαβάστε επίσης: Πατρίς, θρησκεία, Κεραμέως

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που επικρατούν στην Ομοσπονδία, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί. Δεν κατανοούμε εάν η απόφαση είναι πολιτική ή επιστημονική. Το άνοιγμα σχολείων σημαίνει λήψη μέτρων. Μέσα στους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μεγάλες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή ευπαθείς ομάδες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διερωτήθηκε για τι διδασκαλία, για το πως θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο προαύλιο, για τις συνθήκες υγιεινής αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τα ειδικά σχολεία.

Ως εκ τούτου, η ΟΛΜΕ ζητά «να πάνε αργότερα οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας. Ας μην ανοίξουν γυμνάσιο και λύκειο, να πάμε σε προαγωγικές εξετάσεις. Είναι κάτι που έχει ξανά γίνει».

Σχετικά με τις Πανελλήνιες, ο κ. Μπουντουλούλης, υποστήριξε ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ διδακτέας ύλης και ύλης Πανελληνίων, καθώς «δεν διδάχθηκαν τα ίδια σε όλα τα σχολεία».

Ακόμα, ως προς την Γ’ λυκείου, υπογράμμισε ότι είναι εφικτό το σενάριο, να πηγαίνουν οι καθηγητές σε άδειες τάξεις, με τους μαθητές να κάνουν χρήση των απουσιών τους, παραμένοντας σπίτι τους ασφαλείς να διαβάζουν.

«Θέλουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος για μαθητές και καθηγητές» σημείωσε. 

Διαβάστε επίσης: Έντονη ανησυχία Τσίπρα για το άνοιγμα των σχολείων

Πηγή: megatv.com

Αακολουθεί ανακοίνωση της ΟΛΜΕ «Για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων» – 25-04-2020:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/04/28/5ea80405825e635b3f1f5863.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter